1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİSİNE DE BİR ŞANS TANINDI
İKİSİNE DE BİR ŞANS TANINDI

İKİSİNE DE BİR ŞANS TANINDI

İkisine de bir şans tanındı

A+A-

“Özerlat Coffe” isimli işyerinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili tutuklanan biri 15 yaşında çocuk, diğeri 23 yaşında olan iki zanlı teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Özerlat Coffe” isimli işyerinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili biri 15 yaşında çocuk, diğeri 23 yaşında olan iki kişi, haklarında yapılan polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

İşyerinden 3 bin 990 TL değerindeki muhtelif markalarda sigara ile 250 sterlin, 350 Euro ve 50 Amerikan Doları para çalmakla suçlanan 15 yaşındaki çocuk, parayı bir caminin yanındaki taşın altına gizlediğini itiraf etmişti.

“Dükkan açma”, “Hırsızlık” ve “Kasti hasar” suçlarıyla tutuklanan 15 yaşındaki İ. U. ve 23 yaşındaki Cem Kocabıyık, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Polis Memuru Süleyman Özkalaycı’yı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özkalaycı, iki zanlının 27 - 28 Mart 2017 tarihlerinde, 19.00 ile 08.15 saatleri arasında Lefkoşa’da Surlariçi’nde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Lefkoşa’da sakin İmren Özerlat’ın yaptığı Özerlat Coffe isimli işyerinin tahtadan mamul giriş kapısının sol alt kısmında bulunan cam bölmeyi sert bir cisimle kasten kırıp, içeri girerek, 3 bin 990 TL değerindeki muhtelif markalardaki sigaraları, 250 sterlin, 350 Euro ve 50 Amerikan Doları parayı sirkat etmekle methaldar olduklarını yineledi.

Özkalaycı, tahkikatın tamamlandığını belirtip, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, İ. U.’nun yurtdışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı bir kefilin 15 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve iki bin TL nakdi teminat yatırması, eşi hamile olduğu belirtilen Cem Kocabıyık’ın ise haftada üç gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.