1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜM, ÇÜNKÜ...'
'İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜM, ÇÜNKÜ...'

'İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜM, ÇÜNKÜ...'

'İkisini de öldürdüm, çünkü...'

A+A-

Ankara ve İstanbul'da işlediği cinayetler nedeniyle firari olarak aranan ve İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in ifadesinde Ankara'da işlediği cinayete dair ayrıntılar ortaya çıktı. Filiz'in Göktuğ Demiraslan ile sevgilisi Elena Radchikova'yı Fransa'da kaybolan Olga Seregina yüzünden öldürdüğünü itiraf etti. Filiz, "Olga'nın kayıp olmasından dolayı hep beni suçluyorlardı. Türkiye'ye geldiğim günden sonra da bu konu yüzünden sürekli üzerime gelmeye başladılar. Bunaldım. Korktum. İkisini de vurdum." dediği öğrenildi. Atalay Filiz, Olga Seregina'nın kaybolmasıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Ankara'da 2013 yılında TÜBİTAK mühendisi Göktuğ Demiraslan ile sevgilisi Elana Radchikovca'yı öldürdüğü iddiasıyla firari olarak tüm yurt dışında ve Türkiye'de kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da öldürülen tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın da faili olduğu ortaya çıkan Atalay Filiz önceki gün İzmir'de yakalanmıştı. Sorgulanmak üzere İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Atalay Filiz, ifadesinde Ankara ve İstanbul'da işlediği cinayetleri itiraf etti.

SAKARYA ARDINDAN İZMİR

Atalay Filiz, yanlarında kaldığı Fatma Kayıkçı'nın son zamanlarda gerçek kimliğini öğrendiği ve bu yönde kendisini sıkıştırdığını söylediği ve Ankara'daki cinayeti öğrendiğini sandığı için öldürdüğünü söyledi. Atalay Filiz, üzerindeki paraları kendisinin çalışarak ve biriktirerek kazandığını söylerken cinayetten sonra önce Kaynarca'da kaldığını buradan da otobüsle Adapazarı'na geçtiğini söyledi. Filiz burada da bir gün kaldıktan sonra İzmir'e geçtiğini ve o tarihten sonra hep İzmir'de kaldığını belirtti.

OLGA YÜZÜNDEN BENİ SUÇLUYORLARDI

Atalay Filiz'in yakalanmasından sonra en çok merak edilen konulardan biri de Ankara'da Hava Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan'ın oğlu Göktuğ Demiraslan ile sevgilisi Elena Radchikova'nın neden öldürüldüğü konusu oldu. Polis Atalay Filiz'e bu cinayetle ilgili de sorular sondu. Filiz'in Ankara'daki cinayeti işlediğini kabul etti. Filiz ifadesinde Göktuğ Demiraslan ve Elena ile Fransa'dan tanıştıklarını belirtti. Atalay Filiz, kendi sevgilisi olan Olga Seregina'nın 2011 sonunda annesini özlediğini söylerek ayrıldığını o dönemde kendi aralarındaki ilişkinin de bittiğini ve nerede olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Filiz, Seregina'nın bir daha dönmediğini ve kayıplara karıştığını belirterek Göktuğ'u ve Elena'nın ortak arkadaşları Olga'nın kaybolmasından beni sorumlu tutuyorlardı. Fransa'da Türkiye'de de aynı tutumlarını hep sürdürdüler. Türkiye'ye geldiğimde de Ankara'da görüştüğümüzde yine beni aynı konuda hep suçladılar. Son zamanlarda da çok üstüme geldiler. Olga'yı benim öldürdüğümü düşünüyorlardı. Çok üstüme geldiler. Artık bunaldım. Korktum. İkisini de vurdum" dediği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.