1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİZ BEBEK OLAYI
İKİZ BEBEK OLAYI

İKİZ BEBEK OLAYI

22 yaşındaki kadının, ikiz bebek taşıdığının ikinci bebeğinin ölü doğmasıyla öğrenmesinden sonra...

A+A-

 

“İKİZ BEBEK KARDEŞİ DOĞARKEN CANLIYDI....”

“JİNEKOLOG, TIBBİ YETERSİZLİĞİ YÜZÜNDEN SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYORDU”

Baf hastanesinde doğum yapan 22 yaşındaki kadının, ikiz bebek taşıdığının ikinci bebeğinin ölü doğmasıyla öğrenmesinden sonra, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, “suç nitelikli bir dizi faaliyeti çözmek yerine sümen altı ettiği” haber verildi.

Fileleftheros “Yetersizliği Gizlediler” başlığıyla manşete çektiği haberinde, 22 yaşındaki kadının hamileliği sırasında ikiz taşıdığını bilmediğini, devlet kurumlarında yaptırdığı hiçbir kontrolde de ortaya çıkmayan durumun doğum sırasında anlaşıldığını yazdı.

Habere göre bir canlı erkek çocuğu dünyaya getiren kadının ikiz taşıdığının ilk doğumdan 15 dakika sonra ortaya çıktı. İkinci bebek ölü doğdu ancak yapılan otopside, doğumda ikinci bebeğin canlı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmalarda, doğumu yaptıran kadın jinekoloğun, yetersizliği nedeniyle Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Makarios Hastanesi’nden, Paralimni’deki “Mağusa Hastanesi”ne tayin edildiği, tıbbi yetersizliği nedeniyle tepki gösterilince bu sefer de Baf’a gönderildiği, bahse konu doğumdan 15 gün önce ameliyatlara girmesi yasaklanan jinekoloğun Baf’ta uzman gözetimi altında sözleşmeli çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Gazete Rum Sağlık Bakanlığı’nın, 22 yaşındaki kadının hamilelik takibini ve doğumunu gerçekleştiren jinekolog kadın doktor hakkında, daha önce jinekoloji bölüm başkanları tarafından gönderilen şikayet dilekçelerini sümen altı ettiğini de haberine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.