1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İkizler 70 yıl sonra kavuştu
İkizler 70 yıl sonra kavuştu

İkizler 70 yıl sonra kavuştu

İkizler 70 yıl sonra kavuştu

A+A-
Ne kadar geride kalmış olursa olsun, savaşların insanlardan alıp götürdüklerinin, kırdığı hayallerin, yıktığı umutların sonu asla gelmiyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra doğum yapan bir annenin hastalığı yüzünden kendinden alınan ikizlerinin, seneler sonra birbirlerinin varlıklarından haberdar olup bir araya gelme hikâyeleri de bunu kanıtlar nitelikte.

İkinci Dünya Savaşı sırasında hasta düşen annelerinden alınıp Polonya’ya gönderilen George Skrzynecky  ve Lucian Poznanski farklı aileler tarafından evlat edinilmiş. 1960’lı yıllarda ikizlerden biri evlatlık olduğunu öğrenince yetkililerden ikizinin nerede olduğunu bulması konusunda yardım istemiş fakat çabaları sonuçsuz kalmış. Diğeri, Lucian, ise bir ikizi olduğunu ancak geçtiğimiz yıl öğrenmiş.

İkizlerden George, 1960’lı yıllarda evlatlık olduğunu öğrenip ikizini bulma çabası sonuçsuz kalınca Amerika ’ya yerleşmiş. Lucian ise hep Polonya’da kalmış. BBC tarafından çekilen buluşma belgeselinde ve yayınlanan haberinde George, ‘Bir ikizim olduğunu hiç bilmedim, ama her zaman kalbimin derinliklerinde hissettim.’ Diyor.

1960’lı senelerde yaptığı başvuru o dönem sonuç vermemiş olsa dahi, George ve Lucian’ın birbirlerini bulmaları Kızıl Haç’ın araştırmalarının sonuç vermesiyle olmuş. George ikizinin bulunduğu haberini aldığındaki duygularını, ‘Ne zaman olacağını bilmiyordum, ama bir gün kardeşimi bulacağımdan emindim’ diyerek özetlemiş.

201509151040_01.jpg

Birbirlerinden ayrı geçirdikleri onlarca yıldan sonra ikizler Varşova’da buluşmuşlar. İkizlerden Lucian, ‘Lotoyu kazanmak bile umurumda değil, yalnızca kardeşimi yanı başımda istiyorum’ demiş. İkizlerin Varşova Havalimanı’ndaki duygulandıran buluşması an an kayıt altına alınmış. Birbirlerine kavuştuktan sonra ikizlere, aileleriyle ilgili daha fazla bilgi edinebilmek için bir takım belgeler sunulmuş.

201509151040_02.jpg

Babalarının kendi doğumlarından hemen sonra Amerika’ya dönen bir Amerikan askeri olduğunu orada öğrenmişler. Ayrıca kendilerinin Polonyo’ya annelerinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiklerini, bu yüzden annelerinin 1952 senesindeki ölümüne kadar çaresizce onları aradığını da öğrenmişler.

201509151040_04.jpg

Tüm bunlar bunca yaşanandan sonra ikiliyi daha çok üzmüş olsa da, en azından birbirlerini bulmuş olma sevinçlerine gölge düşürmemiş. İkizler, ‘sonunda birbirimizi bulduk, önemli olan bu’ diyerek birbirlerine kavuşmuş olmanın keyfini sürmeye niyetliler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.