1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İKRAMİYE, MAHKEMELİK ETTİ
İKRAMİYE, MAHKEMELİK ETTİ

İKRAMİYE, MAHKEMELİK ETTİ

İngiltere, Avrupa piyangosu ikramiyesinde 1 milyon sterlin kazanıp, paylaşımda anlaşamayan İKİ Türk’ün davasını konuşuyor.

A+A-

 

Rüyasını gördüğünü bileti, zorla patronuna aldıran Özcan, kazanan biletin ikramiyesini vermek istemeyen patronunu, “biletini çaldığı” iddiasıyla ihbar etti.

York kentinde restoran işleten Hayati Küçükköylü ile çalışanı Fatih Özcan, 1 milyon sterlin kazanan Avrupa lottery biletini paylaşamadı. Rüyasını gördüğünü bileti, zorla patronuna aldırdığını ve paranın yarısını ödediğini iddia eden Özcan, kazanan biletin ikramiyesini vermek istemeyenKüçükköylü’yü piyango merkezi ve polise “biletini çaldığı” iddiasıyla yalan yere ihbar etti. Yüksek Mahkemede görülen davada Yargıç Mark Gosnell, yapılan araştırma ve incelenen kapalı devre TV yayınında biletteki kazanan numaraları iki Türk’ün seçtiğine ve 9 sterlinlik ödemenin de ikisi tarafından paylaşıldığına kanaat getirerek, “ 1 milyonluk ikramiyenin iki kişi arasında eşit paylaştırılmasını” kararlaştırdı. Restoran sahibi Hayati Küçükköylü karara itiraz edeceğini söyledi.


İngiltere, Avrupa piyangosu ikramiyesinde 1 milyon sterlin kazanıp, paylaşımda anlaşamayan İKİ Türk’ün davasını konuşuyor.

İngiliz ulusal basınında geniş şekilde yer alan olay, Kuzey İngiltere’deki York kentinde “Kapadokya” adlı restoranın sahibi Hayati Küçükköylü ile çalışanı Fatih Özcan arasında geçti. Rüyasında elinde bir demet para ve paranın önünde patron Küçükköylü’yü gören Özcan, patronunu piyango bileti almaya ikna etti. Üç saat boyunca restoran sahibine dil döken Özcan, sonunda bunu başardı ve Avrupa piyangosu biletini almaya gitti. Çekilişte bilete 1 milyon sterlin isabet ettiği anlaşıldı. İkramiye kazanıldığı anlaşılınca patron Küçükköylü piyangoyu kazananın kendisi olduğu iddia etti.

“BİLETİMİ ÇALDI” DEDİ
Paradan pay alamayacağından korkan Fatih Özcan, piyango idaresi Camelot ve polisi arayarak, Küçükköylü’yü cebinden biletini çalmakla yalan şekilde suçladı. Bundan sonra ikili mahkemeye giderek, çözüm yolu bulmaya çalıştı. Yüksek Mahkemede görülen davada Yargıç Mark Gosnell, kapalı devreTV çekimlerini izledi. Filmde, her iki kişinin de numaraları birlikte seçtiği ve ödenen 9 sterlinin de ikisi arasında eşit pay edildiği ortaya çıktı.

YARGIÇ, EŞİT BÖLÜŞTÜRDÜ
Bileti kendisinin aldığını iddia eden Hayati Küçükköylü, “ Bileti bana aldırdıysa ve ben de kazandıysam, O’na para vereceğim anlamına gelmez” diyerek, tüm ikramiyenin kendisinin olduğunu iddia etti. Yargıç Gosnell, Avrupa piyangosunda kazanılan ikramiyenin iki kişi arasında eşit şekilde bölünmesine karar verirken, Fatih Özcan’ın patronuna kazanamayacak olsa neden ısrar edeceğini, böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Ancak restoran sahibi Küçükköylü, bu karara itiraz ederek, temyize başvurmayı planladığını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.