1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İKTİDARDAKİLER TARİHİ TAHRİFTE ISRAR EDİYOR...”
“İKTİDARDAKİLER TARİHİ TAHRİFTE ISRAR EDİYOR...”

“İKTİDARDAKİLER TARİHİ TAHRİFTE ISRAR EDİYOR...”

15 Temmuz 1974’te Makarios’a düzenlenen darbeye direnen seferileri tutuklayıp ölüm tehdidinde ve ağır küfürlerde bulunan...

A+A-

 

“Yedek Komandolar Birliği”nin “33’üncü Komando Birliği” mensupları için dün Stavrovuno’da düzenlenen anma törenine Rum Savunma Bakanı’nın katılması ve 15 Temmuz 1974’te Makarios’a düzenlenen darbeye direnen seferileri tutuklayıp ölüm tehdidinde ve ağır küfürlerde bulunan Yunan Vasilios Rokas’ı ödüllendirmesi tepkiyle karşılandı.

Haravgi “İktidardakiler Tarihi Tahrifte Israr Ediyor... Savunma Bakanı Darbe Sırasında Seferileri Tutuklayan Kişiyi Ödüllendirdi” başlıklı haberinde, daha önce bakanların katılmadığı bu anma törenine bu yıl Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Anastasiadis hükümeti adına katıldığına dikkat çekerek “Yedek Komandolar Birliği” üyelerini yüksek onur belgesiyle ödüllendirdiğini yazdı.

Gazete ödüllendirilenler arasında, 1974’te astsubay olan Vasileos Rokas isimli Yunanın da bulunduğuna işaret ederek, emekli korgeneral Pandelakis Pandazis’in “Bölünmüş Bir Ada’nın Gezi Notları” isimli kitabında Rokas için yazdıklarını şöyle aktardı:

“Teslim olduğumuzda adı Rokas olan bir astsubay ve çok sayıda asker bizi aldı ve silah tehdidi ile RIK binasına götürdü. Başımıza üç silahlı asker koydu ve Bren tipi makineli tüfeğin namlusu üzerimize çevrilmiş şekilde, herhangi bir harekette bulunmaya veya konuşmaya kalkarsak uyarmadan ateş edileceğini bağırarak söyledi. Ardından bizlere ağza alınmayacak küfürler savurmaya ve komünistler ve Helen karşıtları diye bağırmaya başladı.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.