1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İKTİDARDAYKEN İÇİMİZE SIZAN ÇÜRÜKLER TEMİZLENİYOR"
"İKTİDARDAYKEN İÇİMİZE SIZAN ÇÜRÜKLER TEMİZLENİYOR"

"İKTİDARDAYKEN İÇİMİZE SIZAN ÇÜRÜKLER TEMİZLENİYOR"

"İktidardayken içimize sızan çürükler temizleniyor"

A+A-

 

Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, kendi sosyal paylaşım sayfası olan ‘Halk Kürsü’ platformunda gelen soruları cevapladı.

Denktaş’tan sosyal medya tartışma platformu; Halk Kürsüsü!

Son yıllarda gelişen iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerden olan Sosyal Medya platformlarında kullanıcıların direk katılımıyla yapılan tartışmalara güzel bir örnek olan ‘Halk Kürsüsü’nde Denktaş, bilindik samimi üslubu ile kendisine yönlendirilen sorulara cevaplar verdi.

2013 seçimleri öncesi muhalefetteyken sık sık kullandığı platformunu iktidar döneminde yoğunluktan dolayı pek aktif kullanamayan Denktaş tartışmada resmen içini dökerken, partisi üzerinde oynanan çirkin oyunların bitmek bilmediğinin de altını çizdi.

Denktaş “her tıraştan sonra sakalımız daha da uzayarak çıkacak, yolumuza devam edeceğiz” şeklinde ifadelerle partisinde son günlerde yaşanan huzursuzluğa göndermeler yaparken, hükümeti de ‘halkın kendisine verdiği krediyi hovardaca harcamakla meşgul’ olmakla suçladı.

“Evet arkadaşlar, atış serbest!” şeklindeki anosuyla tartışmayı başlatan Denktaş yaklaşık 2 saat boyunca kullanıcılardan gelen sorulara tek tek cevaplar verirken çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Muhalefette olmanın en güzel tarafı iktidar dönemi içeriye sızan çürüklerin dökülmesidir”

Bir katılımcının “15 Kasım’dan sonra DP-UG yeniden hükümete dönecekmiş, bunun ne derece doğruluk payı var?” şeklindeki soruya Denktaş’ın “hükümet gençleşerek(!)yoluna devam ediyor” şeklinde kinayeli cevap vermesi dikkat çekti.

Denktaş başka bir kullanıcının “Partimizin içinde şahsi menfaat uğruna ikili oynayanlar var” şeklinde gelen bir yorumuna ise “muhalefette olmanın en güzel tarafı iktidar dönemi içeriye sızan çürüklerin dökülmesidir” şeklinde son derece anlamlı bir ifade kullanması gözlerden kaçmadı.

DP üstünde oynanan oyunlar devam ediyor”

Bir başka katılımcının “DP’de istifalar devam ediyor. Ve edeceği yönünde kamuoyunda çok şeyler konuşuluyor. Hatta bir gazeteci ‘Serdar Bey bile DP’den umudunu kesti’ deme cüretini gösteriyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya Denktaş “DP kendi iç çalışmalarıyla yoluna devam ediyor. Üstümüze yıllardın oynanmaya çalışılan oyunlar da devam ediyor. Bir kenarda kişisel çıkarlarını koruyamadıkları için karşımıza geçenler, öte yandan partiye sıkı sıkıya sarılmış inançlı arkadaşlarımız var. Ortaya koyduğumuz görüş ve duruşların haklılığı gün be gün ortaya çıkıyor. Merak etmeyin her tıraştan sonra sakalımız çok daha gür çıkmaya devam edecek. Bizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruha cevabımızı günü gelince hep birlikte vereceğiz” şeklinde ifadeler kullanarak cevap verdi.

Siyasi Partiler Yasası gelen hafta Cumhurbaşkanına tekrar gidecek, o da imzalayacak”

Birçok kayıtlı DP üyemizin UBP kurultay listesinde üye olarak isimleri çıktığını tespit ettik ve insanlar benim haberim yok, bu nasıl olur?” sorusuna DP Genel Başkanı, gelecek hafta tekrardan meclisten geçmesi beklenen Siyasi Partiler Yasası’nı örnek göstererek cevap verdi. Denktaş söz konusu yasanın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından geri gönderildiğini de anımsatarak, Akıncı’nın bir kez daha geri gönderme hakkı bulunmadığını da belirtti.

Denktaş “O yasaya göre her parti üye listesini 31 Aralık’ta Yüksek Seçim Kurulu’na vermek zorunda. Birden fazla partiye üye olanların üyelikleri partilere bildirilerek düşürülecek ve bu bilgi kişilere de duyurulacak. O andan itibaren ilgili kişi hangi partiye üye olarak kaydedilmek istiyorsa gidip kaydını yaptırabilecek” diye soruyu cevaplarken “UBP üye listesinde her partiden adam var, bu doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değil” dedi.

Hükümet çalışmamız yok ama kapımız çalınırsa düşünürüz”

UBP Kurultayı sonrası olası hükümet değişikliği için DP’nin hükümete girmek için başlattığı örgütlü çalışma var mı?” şeklindeki bir başka soruya Denktaş “partimiz öyle bir çalışma içerisinde değil. Üstlendiğimiz görev ne olursa o görevi yerine getirmeye çalışırız. Mevcut hükümete biraz kredi vermek istedik ama bu krediyi mirasyedi hovardalığı ile harcadıklarını gördük. Gün gelir kapımız çalınırsa o zaman gerekli çalışma yapılır. Bazıları gibi ‘aman hükümette olalım’ uğraşımız yoktur. Halk bize o görevi verdiğinde ülke geneli için aldığımız yetki çerçevesinde çalışırız” şeklinde ifadeler kullanarak olası bir koalisyona kapıyı tamamen kapatmadığı dikkat çekti.

Yıllardır ara ara gündeme gelen DP-UBP birleşmesine istinaden bir başka soruya ise Denktaş “her iki partinin de köklü bir geçmişi var. İki seçimde işbirliği denemesi maalesef bizim aleyhimize sonuçlandı ve bunun nedeni de samimiyetsizliğin giderilememiş olmasıdır. Şu an hazırlıkları devam eden referanduma sunulacak planın içeriği ile ilgili görüş birliği oluşturup oluşturamayacağımıza bakmak lazım. Kimse ne UBP ne de DP'nin kendi kendini feshedeceği düşüncesine kapılmamalı” şeklinde ifadelerle cevap verdi.

Mersin Kapısı bize kapalı…Söylüyorum, dinletemiyorum…”

Ürünümüzü satamıyoruz; devlet işlevini bitirdi herkes mamasını düşünür. Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuyla seyahat ederiz. Sağlık berbat, okullar berbat yollar sokaklar kaldırımlar berbat…Sonumuz ne olacak başkan?” şeklinde bir başka soruya Denktaş “çok haklısın. Yine yıllarca uğraş vererek 2003 yılında TC ile imzalamış olduğumuz Serbest Ticaret antlaşması bu gaye ile yapılmıştı. Ancak dönemin Başbakanı Talat bu antlaşmaya AB’nin karşı çıkacağı iddiası ile Türkiye'yi ikna etti ve antlaşma askıya alındı… O yıldan beridir ‘Mersin Kapısı açılsın’ söylemi ile bunun gerekliliğine vurgu yapıyorum. Maalesef gerek TC Elçiliği gerekse bizim bazı siyasilerimiz kapının açık olduğunu iddia ederek meselenin özüne inmemizi hep engellediler. Pazarımızı 300 binden 75 milyona genişletmemiz halinde Kıbrıslı Türkler kendi önünün açabilecektir. Engellenmekte olan bu fırsattır. Gün gele neden bu konuda ısrar ettiğim elbette anlaşılacaktır” şeklinde son derece çarpıcı bir cevap vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Denktaş aynı soruya cevaben yazdığı ikinci cevapta ise “ABAD karaları nedeniyle ödemek durumunda olduğumuz vergi rekabet etmemizi engelliyor.75 milyonluk pazar bizim için oldukça büyük bir pazardır. Orası açılsa başka pazara ihtiyaç kalmaz ve üstelik aradan geçecek zaman içerisinde dünya ile rekabet edebilecek güce de ulaşmamıza katkı sağlar” şeklinde ifadeler kullandı.

Rauf Denktaş’ın anıt mezarı için temel atma 13 Ocak 2016’da”

Yapımı tam anlamıyla bilinmezliğe dönen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a yapılacak olan anıt mezar ile ilgili “bugüne kadar adim atılmaması bir ayıp değil mi? Maddi olumsuzluklar mı yoksa devletin prosedürleri mi bu ayıbı bu zamana kadar getirdi?” şeklindeki soruya ise Denktaş “proje aşaması tamamlanmış durumda. Şu anda ihale şartnamesi hazırlanıyor. Hedefimiz 13 Ocak 2016 anma töreninden sonra inşaatı başlatmaktır” şeklinde cevap verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.