1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLAÇ ALACAK PARAMIZ YOK
İLAÇ ALACAK PARAMIZ YOK

İLAÇ ALACAK PARAMIZ YOK

İlaç alacak paramız yok

A+A-

10 aydır eve para girmediğini ve kimseden destek alamadıklarını anlatan Yazıcı ailesi, elektrik faturalarını ödeyemedikleri için, elektriklerinin kesildiğini ve dondurucu soğuklarda mağdur olduklarını belirtti

Hüseyin Yazıcı’nın eşi Rahime Yazıcı, şeker, tansiyon ve sara gibi hastalıkları olduğunu vurgulayarak, parasızlık nedeniyle rutin ilaçlarını bile alamaz duruma geldiklerini vurguladı. Yazıcı, “Cami önüne dilenmeye mi çıkalım” diyerek, çaresizliğini ortaya koydu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Dipkarpaz Belediyesi’nde işten durdurulan ve zor günler yaşayan Hüseyin Yazıcı, 10 aylık işsizlik sürecinde yaşadığı zorlukları Yeni Bakış'a anlattı.

 Kocasının işten atıldığı için isyan eden Rahime Yazıcı, 10 aydır maaş alamadıklarını bu nedenle de çaresiz bir şekilde beklemekten başka yapacak bir şeylerinin kalmadığını kaydetti. Paraları olmadığı için sürekli esnaftan borç edindiklerini dile getiren çaresiz vatandaş, faturalarını ödeyemedikleri için evde zaman zaman karanlıkta kaldıklarını ifade etti.

“Biz yaşını başını almış insanlarız ve düzenli içmemiz gereken ilaçlarımız var” diyen Yazıcı, “Artık parasızlıktan ilaçlarımızı bile alamayacak duruma geldik. Eşimin sarası var, ikimiz de şeker, tansiyon hastasıyız, ilaç almadan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eczaneye bile borcumuz olduğu için bize artık ilaç vermiyorlar” şeklinde konuştu.

“Oğlum ancak kendi borçlarını ödüyor”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un çaresizliğimize karşı ‘uzman oğlu var yardımcı olsun’ dediğini aktaran Yazıcı, “Evet, bir uzman oğlum var ama oda ev yapmak için çektiği kredi borcunu ödüyor, ona daha bizim yardımcı olmamız gerekiyor çünkü zaten elinde avcunda kalmıyor. İsteyen oğlumun borcu olduğunu araştırıp görebilir” şeklinde cevap verdi.

“Avukatımız bizi savunmuyor”

Yazıcı ailesi, mahkeme sürecinde olan bu olay da avukatında kendilerini oyaladığını ve kendileriyle dalga geçtiğini iddia ederek, “Normalde dün mahkememiz vardı ve avukatımız bize mahkeme günümüzü bile haber vermiyor. Bizde dosyamızı avukattan alarak yeni bir avukat tutmaya karar verdik. Çünkü hala daha avukatımız bize uzlaşmadan bahsediyor, belli ki bu işin içinde de başka bir şeyler var.” dedi.

“Başkan ansızın imza at çıkışını ver dedi”

İşten durdurulan Hüseyin Yazıcı da belediyede çay kahve yaptığını belirterek, “Belediye Başkanı bize ansızdan kafayı taktı. 10 ay öncede gelip bana imza at çıkışını ver dedi. Bende bana bunu söyleyeceğine keşke bana bir kurşun atsaydın dedim” diye konuştu.

Yeni Bakış

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.