1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI
İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI

İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI

İlaç toplama kampanyası..

A+A-

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, “İlaçlar Ülkemizin Servetidir, İlacına Sahip Çık” sloganı ile ilaç toplama kampanyası başlattı.

Yıl sonuna kadar sürdürülecek olan kampanya ile ülkedeki kontrolsüz ilaç kullanımına dikkat çekmek; halkı ilaç kullanımı ve tüketimi konularında bilinçlendirmek, evlerdeki, ofislerdeki kullanım fazlası ilaçları yeniden kullanıma kazandırma amaçlanıyor.

Kampanya süresince toplanan ilaçlar belli aralıklarla yeniden kullanılmak üzere yetkili makamlara teslim edilecek.

İlaç toplama merkezileri  Lefkoşa’da Kolan Hastanesi, Girne’de Kamiloğlu Hastanesi ve Gazimağusa’da da Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi olarak belirlendi.

Ayrıca kampanya ile ilaç kullanımı konusunda istatistiki bilgilerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek kampanya hakkında bilgi verdi.

GARDİYANOĞLU

Birlik Başkanı Remzi Gardiyanoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkede bugüne kadar hiç yapılmamış bir kampanyayı başlattıklarını belirterek,  ülkede ilaçların temini ve kullanımı  konusunda yasa ve tüzüklerin yetersiz olduğunu, ilaçların tüketimi ile ilgili bilgi ve  bilinç eksikliği bulunduğunu söyledi.

Gardiyanoğlu,  her ilaca kolayca erişilebildiğini, antibiyotiklerin kontrolsüz kullanıldığını belirterek, bunun da hastalıkların etkin tedavi edilememesine, hastalıkların tekrarlamasına, halk sağlığının olumsuz etkilenmesine yol açtığını söyledi.

Kampanyanın temel hedefinin akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalığı artırmak olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, kampanyanın önemli getirilerinden birinin de  ilaç tüketimiyle ilgili birtakım rakamsal verilere ulaşmak olacağını ifade etti.

İPEKDAL

Kampanya ile ilgili detaylı bilgi veren Birlik Asbaşkanı İlker İpekdal ise,  kampanya ile toplantı ve seminerlerle akılcı ilaç kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

İpekdal,  kampanya süresince toplanacak istatistiki verilerin medya aracılığıyla halkla paylaşılacağını, ambalaj bütünlüğü bozulmamış, son kullanma tarihi geçmemiş ilaçların tekrar değerlendirilmesi amacıyla yetkili makamlara teslim edileceğini söyledi.

İpekdal, kampanyanın  katılımcı ve katkıda bulunma açısından  tüm halka, kamu  ve özel   kurum ve kuruluşlarına  tüm birlik ve derneklere açık olduğunu dile getirdi.

İpekdal, ilaç toplama merkezilerini  Lefkoşa’da Kolan Hastanesi, Girne’de Kamiloğlu Hastanesi ve Gazimağusa’da da Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi olarak belirlediklerini belirterek, ayrıca ilaçların elden toplanması  amacıyla bir araç tahsis ettiklerini kaydetti.
İpekdal, 25 Eylül’de kurulan ve herkese açık olan İlaç Toplama Kampanyası adlı Facebook grubunun 720 kişiye ulaştığını, bugüne kadar çevreden  topladıkları ilaç sayısının ise  923 kutuya ulaştığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.