1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLERİ HAVAYOLU KURSU
İLERİ HAVAYOLU KURSU

İLERİ HAVAYOLU KURSU

İleri Havayolu Kursu”

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde “İleri Havayolu Kursu” düzenlendi. 

Kurs Türkiye Acil Tıp Derneği ve Sağlık Bakanlığı katkıları ile düzenlendi ve saat 09.00’da başladı. Kursa kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde görevli 21 hekim katıldı.  İleri Havayolu Kursu daha önce iki kez düzenlenen üçer günlük Acil Tıp Eğitimi kurslarının devamı niteliğinde gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’ta tek bir acil hekimimiz olması nedeni ile acil servislerimizin organizasyonu ve disiplinli çalışmasında ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Acil servislerimizde değişik branşlardan hekimler çalışmaktadır. Bu durum da bu hekimlerin düzenli bir şekilde eğitilmesini gerektirmektedir” dedi.

Acil servisin bir ülkenin sağlık sisteminin giriş kapısı olduğuna, aslında sağlık sisteminin de ne kadar sağlıklı ve organize olduğunun görüleceği yer olduğuna işaret eden Besim, şunları dile getirdi:

“Hayati tehlikesi olan bir hastaya acilde doğru ve zamanında müdahale edilirse %75 oranında kurtarılabilir. Acildeki kaos ve zaman kaybı ise ölüm oranlarını artırır.

İşte bu nedenle KTTB  bir yıldır acil eğitimini öncelikleri arasına almış, Türkiye Acil Tıp Derneği ve KKTC Sağlık Bakanlığı ile birlikte acil hekimlerinin sürekli eğitimine katkı sağlamaya çalışmaktadır. Türkiye Acil Tıp Kongresinin de bu yıl 26/29 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs’ta yapılıyor olması biz Kıbrıslı hekimler için büyük bir şans olmuştur. Bu kongreye acil servislerde görevli hekimlerin katılımı  kolaylaştırılmış ve kontenjanlar sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığının da Acil Tıp Eğitimi için hekimleri özendirmesi ve kontenjanlar açması önemlidir. Unutmayalım ki sağlık hepimize gereklidir. Sağlık özen ve itina ister.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.