1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLERİDE YARGILANACAKLAR
İLERİDE YARGILANACAKLAR

İLERİDE YARGILANACAKLAR

Girne Belediyesi’nde rüşvet olayı ile ilgili tutuklanan iki zanlı serbest kaldı

A+A-

Suna ERDEN

Girne Belediyesi’nde rüşvet olayı ile ilgili tutuklanan iki zanlı serbest kaldı

İnşaat ruhsatı talebi ile Girne Belediyesi’ne başvuran Umut İmamzade’den dosya işlemlerinin hızlandırılması için 2 bin TL rüşvet istedikleri iddia edilen Girne Belediyesi çalışanları N.A (K-34) ile Ş.P (K-27) hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalan zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmaları talep edildi.

5 YILA KADAR HAPSİ VAR

Talebi değerlendiren mahkeme zanlıları, haftada bir gün polise giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan zanlılar Fasıl 154 ceza yasasına göre rüşvet isteme veya ödül alma suçundan 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacak.

RÜŞVETİ ŞİKAYET ETTİ

Girne Belediyesi’nin sarsan rüşvet olayının 28 Ocak tarihinde geldiği öne sürülmüştü. Zanlılardan N.A’nın inşaat ruhsatı için başvuru yapan Umut İmamzade’den dosya işlemlerini hızlandırmak için 2 bin TL istediği, bunun üzerine İmamzade’nin polise giderek şikâyetçi olduğu belirtilmişti. Gözaltına alınan N.A gönüllü ifade vererek suçunu kabul etmiş ve S.P’nin de suç ortağı olduğunu öne sürmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.