1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLGİNÇ BİR İDDİA
İLGİNÇ BİR İDDİA

İLGİNÇ BİR İDDİA

İlginç bir iddia

A+A-

Avukat Barış Mamalı, Ali Osman Uçanok’un polisle işbirliği yaparak, müvekkili İsmet Felek’i mahkum ettirmek istediğini savundu

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde iki grup arasında Kaza Mahkemesi binası önünde başlayan ve Devlet Hastanesi’nde devam eden kavganın taraflarından Felek grubunun duruşmasına dün devam edildi. Başta; İsmet Felek, Özcan Hangün, Mustafa Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık olmak üzere 13 sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, İdia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, hastanede darp edildiği iddia edilen Ali Osman Uçanok’u tanık olarak mahkemeye dinletti. Mahkemede tanığa sorular yönelten Avukat Barış Mamalı, Ali Osman Uçanok’un polisle işbirliği yaparak, müvekkili İsmet Felek’i mahkum ettirmek istediğini savundu.

“Felek ağzıma yumruk vurdu”
Mahkeme önündeki olaylardan sonra yaralanan Kamil Uçanok’u hastaneye götürdüklerini söyleyen Ali Osman Uçanok, Kamil’in acil serviste tedavi edildikten sonra müşahade odasına istirahata alındığını ve kendilerininde refakatçi olarak yanında kaldıklarını anlattı. Koridorda telefonda konuştuğu esnada acil servis kapısının önünden yüksek sesle bağrışma sesleri duyduğunu belirten Uçanok, bu sırada müşahade odasına geri girdiğini ancak duyduğu bir çığlık sesi ile yeniden koridora çıktığını ve kalabalık arasında gördüğü İsmet Felek’in hızla üzerine doğru yönelerek ağzına yumruk atarak kendisini darp ettiğini söyledi.
 
“İkinci darbe kulak kısmından”

Felek’ten aldığı darbe sonucu alt dudak kısmında 4 santimerelik bir yırtık oluştuğunu söyleyen Uçanok, başka biri tarafından sağ kulağına bir darbe daha aldıktan sonra, çok sayıda darbe sonucu yere düştüğünü ve bir polis memurunun kendisini yerden kaldırararak başka bir odaya götürüp kurtardığını anlattı.

Mamalı: Felek’e olan husumetinizden ötürü…
İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı ise müvekkilinin Ali Osman Uçanok’u hiçbir şekilde darp etmediğini, hatta iddia ettiği gibi kendisine hiç kimsenin en ufak bir darbe vurmadığını öne sürdü. Uçanok’un İsmet Felek’e olan husumetinden dolayı kendisini mahkum ettirmeye çalıştığını savunan Mamalı, kamera görüntülerini göstererek, Uçanok’un darp edilmesi halinde sendeleyeceğini ancak görüntülerde böyle bir şeyin olmadığının net olarak göründüğünü iddia etti.

“Polis örgütü tanığı kullanarak Felek’e suç atmaya çalışıyor”
Uçanok’un  İsmet Felek’e olan husumetinin TC Büyük Elçiliği’ne yazmış olduğu bir yazı ile de anlaşıldığını savunan Mamalı, Uçanok’un tamamen öç alma amacı ile mahkemeye doğruları aktarmayarak, İsmet Felek’i mahkum ettirmeye çalıştığını ileri sürdü. Polis örgütünün Uçanok’u, İsmet Felek’e suç atmak için kullandığını iddia eden Mamalı, Uçanok’un da polisle birlikte işbirliği yaparak müvekkilini mahkum ettirmeye çalıştığını öne sürdü.

Haftaya devam
İddia Makamının dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 3 Mart 2016 tarihinde ertelediğini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.