1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLİŞEN KUZENLER ŞİMDİ İÇERİDE!
İLİŞEN KUZENLER ŞİMDİ İÇERİDE!

İLİŞEN KUZENLER ŞİMDİ İÇERİDE!

Kuzenler içeride!

A+A-

Londra’da yaşayan Halil Taylan’ın Mağusa’daki evinden 10 bin lira değerinde eşya çalarak satan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 4 Nisan 2014 tarihinde Halil Öztaylan isimli şahsın, Londra’da olmasını fırsat bilerek evine giren ve 10 bin 720 TL değerinde çeşitli eşyalar sirkat eden Osman İlişen ve Fehmi İlişen dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.
İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değinen Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanıkların 4 Nisan 2014 tarihinde saat 21.00 sıralarında Halil Öztaylan isimli şahsın evine girerek 10 bin 720 TL değerinde çeşitli ev eşyalarını sirkat ettiklerini söyledi. Ev sahibinin o sıralar Londra’da kaldığını belirten Güzeler, evi ara sıra kontrol eden bir şahsın durumu farketmesi ile olayın meydana çıktığını ve olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinden aldıkları parmak izlerinden de yola çıkarak sanıkların yakalandığını anlattı. 
Sanıkların işlemiş oldukları suçun ciddi ve vahim suçlar arasında olduğunu belirten Güzeler, son zamanlarda konu suçların oldukça yaygınlaştığını ve toplumun kendisini gerek ev gerekse işyerinde güvende hissetmediğini vurguladı. 

 

Genç olmaları hafifletici neden sayıldı
Bu tür suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesinin gerektiğini belirten Güzeler, mahkemelerin konu suçlara hoşgörülü yaklaşmasının mümkün olamayacağını ifade etti.
Sanıkların çaldıkları parayı kumarda harcadıklarını anlatan Güzeler, bunun sanıklar aleyhinde ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu söyledi sanıkların genç olmalarını ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymalarını sanıkların lehinde değerlendirdiklerini anlatan Mesutoğlu, sanık 1 Osman İlişen’i 1 yıl, Sanık 2 Fehmi İlişen’i ise 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.