1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK AÇIKLAMA OBAMA'DAN GELDİ!
İLK AÇIKLAMA OBAMA'DAN GELDİ!

İLK AÇIKLAMA OBAMA'DAN GELDİ!

Görüşme 1 saat 25 dakika sürdü;

A+A-

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ABD BAŞKANI OBAMA, IRAK'TA TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYAN BİR HÜKÜMETİN İVEDİLİKLE KURULMASINA, SURİYE'DE İSE CENEVRE BİLDİRİSİ DOĞRULTUSUNDA GERÇEK BİR SİYASİ DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞINA İŞARET ETTİ

FİLİSTİN'DEKİ ATEŞKESİ KALICI HALE GETİRMEYE YÖNELİK ÇABALARIN DESTEKLEMESİNDE GÖRÜŞ BİRLİĞİNDE OLAN ERDOĞAN VE OBAMA, YAKIN TEMASTA BULUNMA VE BM GENEL KURULU SIRASINDA NEW YORK'TA TEKRAR BİR ARAYA GELME KONUSUNDA MUTABIK KALDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama görüşmesinde, iki liderin, Irak'ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulması ve Suriye'de Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığı hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Galler'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki lider, samimi bir atmosferde gerçekleştirdikleri görüşme sırasında, ikili ilişkiler ve NATO Zirvesi'nin gündem maddeleri hakkında görüş teatisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama, NATO konusunda iki ülkenin ortak pozisyonlarının altını çizdikleri görüşmede, Suriye ve Irak konularını da ayrıntılı biçimde ele aldı.

İki lider de Irak'ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulmasının, Suriye'de ise Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti.
Erdoğan ve Obama görüşmede, bölgedeki kaos ortamından nemalanan terör örgütlerine ve Şam rejimine karşı ortak mücadele konusunu da masaya yatırdı.

BM GENEL KURULU’NDA YENİDEN BİRARAYA GELECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama, Filistin'deki ateşkesi kalıcı hale getirmeye yönelik çabaları destekleme hususunda da görüş birliği içinde olduklarını belirtti. İki lider temasta bulunma ve BM Genel Kurulu sırasında New York'ta tekrar bir araya gelme hususunda mutabık kaldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren ve son yarım saatinde baş başa görüşen Erdoğan ve Obama'ya, heyetler arası görüşme esnasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Büyükelçi İbrahim Kalın eşlik ederken, ABD Başkanı Obama'nın yanında Dışişleri Bakanı John Kerry hazır bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.