1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İLK, BEYAZ KAPLAN-ASLAN MELEZLERİ DOĞDU
İLK, BEYAZ KAPLAN-ASLAN MELEZLERİ DOĞDU

İLK, BEYAZ KAPLAN-ASLAN MELEZLERİ DOĞDU

Dünyanın ilk beyaz kaplan-aslan melezleri dünyaya geldi.

A+A-

Yeti, Odlin, Sampson and Apollo... 6 hafta önce ABD ’nin Güney Carolina Eyaleti’ndeki Myrtle Beach Safari Park’ında doğan 4 minik yavru, kediler aleminin yeni yıldızları. Çünkü onlar ‘nadirler içinde en nadir’ olanlar. 

Yavruların babası Ivory adlı bir beyaz Afrika aslanı. Anneleri ise Saraswati adındaki beyaz Bengal kaplanı. Dünya yüzünden 300 kadar beyaz aslan ve 1200 beyaz kaplan yaşıyor. Kaplan ve aslan melezi ‘kaslan’ ailesinin ise çoğu hayvanat bahçesi ve safari parklarında olmak üzere 1000 kadar üyesi bulunuyor. Ancak beyaz bir aslan ile beyaz bir kaplanın melezleri, bir ilk. 

AMCALARI BİR REKORTMEN

Ortala 6-7 kilogram ağırlığında doğan yavrular hızla kilo alıyor. Yavruların hepsi erkek ve hepsinin kendine özgü şahsiyetleri şimdiden belirgin. En ufak tefek yavru Apollo, küçük bir kedi yavrusu gibi davranışlar sergiliyor. En iri yarı yavru Yeti ise baskın ve ilgi odağı olmaya meraklı. 
Yavruların amcası Herkül, 418 kilogramlık ağırlığıyla bir dev. Guinness Rekorlar Kitabı’na da dünyanın en büyük kedisi olarak girdi. Bakıcılar, Yeti’nin büyüdüğünde amcasının rekorunu kırabileceğini düşünüyor. 

YÜZMEYİ SEVEN, SOSYAL HAYVANLAR

Kaplan aslan melezi kaslanlar büyük hayvanlar. Yavruların da 2 yaşına geldiklerinde ağırlıklarının 340-350 kg’ye ulaşmaları bekleniyor. Kaslanlar, iri cüsselerine rağmen kaplanlar gibi yüzmeyi seviyorlar ve aslanlar gibi sosyal hayvanlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.