1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. İLK DEFA BİR TÜRK JÜRİDE OLACAK...O DA KKTC'DEN GİDECEK
İLK DEFA BİR TÜRK JÜRİDE OLACAK...O DA KKTC'DEN GİDECEK

İLK DEFA BİR TÜRK JÜRİDE OLACAK...O DA KKTC'DEN GİDECEK

İLK DEFA BİR TÜRK JÜRİDE OLACAK...O DA KKTC'DEN GİDECEK

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Bangladeş’in başkenti Dakka’da bu yıl on altıncısı düzenlenecek olan Asya Sanat Bienali’ne jüri üyesi olarak seçildi. 

YDÜ’den yapılan açıklamada; “Dünyanın en eski ve önemli bienallerinden biri olarak bilinen Asya Sanat Bienalinin bu yılki jürisinde; iki yerli üç de yabancı sanatçı görev yapacak. Bu yılki konusu yeni gerçekler – yeni medya olarak belirlenen bienalde; ilk defa bir Türk’ün seçici kurulda yer alacak olması oldukça önemli ve anlamlıdır. Alanında; uzman ve uluslararası bilinirliği kabul görmüş, yaklaşık doksan kişi arasından ilk üçe seçilen Prof. Dr. Uğurcan Akyüz’ün, Asya Sanat Bienali’nin jürisinde yer alacak olma başarısını göstermesinden dolayı büyük bir gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz” denildi.

Sürekliliği, katılımcıları, çağdaş sanata öncülük etmesi ve başarıları ile dünyanın kabul ettiği bir sanatsal organizasyon olan Asya Sanat Bienali’nin açılışı, 1 Aralık’ta yapılacak ve yıl sonuna kadar devam edecek.

Prof. Dr. Uğurcan Akyüz de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bienallerin dünyada sanata yön veren ve güncel sanatın vitrine çıktığı, iki yılda bir tekrarlanan en büyük sanat organizasyonları olduğunu kaydetti.

“Türk sanatı tarihinde bir ilke, uluslararası düzeyde imza atmanın gururunu yaşıyorum.  Çünkü; Asya, Avrupa, Afrika ve Pasifik Bölgesi’nden elliye yakın ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecek olan bienalin seçici kurulunda yer alacak üç yabancıdan biri olmak, önemli bir başarıdır” diyen Akyüz, “Nerede ise dünyanın her yerinden sanata ilgi duyan, ya da sanat piyasasının içinde olan insanların izleyeceği bir organizasyonun düzeyini belirleme hakkına sahip beş kişiden biri olmak, bu uluslararası başarının bir göstergesidir. Aynı zamanda; KKTC ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bayrağını orada, bu sefer jüri üyesi olarak dalgalandırmanın gururunu da yaşayacağım” şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.