1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK DEFASI DEĞİL....
İLK DEFASI DEĞİL....

İLK DEFASI DEĞİL....

Bir türlü ıslah olmuyor! 18 ay mahkum...

A+A-

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, KKTC’nin çeşitli bölgelerinde ve farklı tarihlerde, birçok kez bina açma, sirkat gibi suçlar işleyip, hapis cezası alan, ancak bir türlü uslanmayan ve ayni suçları işlemeye devam eden Remzi Yılmaz ile ilgili kararını açıkladı.

Ağır Ceza Heyeti, 9 Ağustos 2014 tarihinde, Lefkoşa’da meydana gelen “bina açma, sirkat ve kasti hasar” suçlarından yargıladığı Remzi Yılmaz'ı 18 ay hapse mahkûm etti.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, gerekçeli kararı Mahkeme Başkanı Ömer Güran okudu.

Kararı okuyan Mahkeme Başkanı Ömer Güran, sanığın suçlarını kabul ederek polise yardımcı olduğunu belirtti. Sanığın, daha önceden benzer suçlardan sabıkaları olduğunu kaydeden Güran, ancak sanığın bundan ders alıp ıslah olmak yerine, ayni suçları işlemeye devam ettiğini belirtti.

Özellikle sanık Remzi Yılmaz'ın 2009, 2011 ve 2013 yıllarında benzer davalardan suçlu bulunup 6 ve 8 aylık ayrı hapislik cezası aldığına dikkat çeken Güran, sanığın işlemiş olduğu suçların yasa koyucuda 7 yıla kadar hapisliği olduğunu kaydetti.

Sanık Remzi Yılmaz'ın Ağustos ayından bu yana Merkezi Cezaevinde olduğunu kaydeden Güran,  sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna karar verdiklerini söyledi. Ömer Güran son olarak, işlemiş olduğu suçlardan suçlu bulunup mahkûm olan sanığa, 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.