1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK GÜNDEN TEPKİ YAĞDI
İLK GÜNDEN TEPKİ YAĞDI

İLK GÜNDEN TEPKİ YAĞDI

Ercan Havalimanı işletmeci firma T&T şirketine ilk günden tepki yağdı;

A+A-

Ercan Havalimanı’nın işletmesini 25 yıllığına devralan T&T şirketi dün sabahtan itibaren Ercan Havalimanı girişine bariyer uygulaması başlattı. Havalimanı girişine yerleştirilen bariyer ve kartlı girişe daha ilk günden itibaren tepki gelmeye başladı. Vatandaşlar, “dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ülkemizde başladı” diyerek tepki gösterdiler. Vatandaşların yanı sıra havalimanında görev yapan memur ve özel kişilerden de park parası istenmesi üzerine tepki büyümeye başladı.


Gümrükçülerden de para istendi! 
Havalimanında görev yapan gümrük memurlarının bağlı olduğu sendika GÜÇ-SEN’e T&T şirketinden gelen yazıda, bundan böyle girişlerin paralı olacağı, ama aylık kart uygulaması ile cüzi bir ücretle yararlanabilecekleri belirtildi. Buna sert tepki gösteren GÜÇ-SEN Başkanı Erol Emin havalimanına giderek yerinde incelemede bulundu. Emin, “bu uygulama kaldırılmazsa eyleme gideceğiz” dedi. Sezonun bu sakin günlerinde bariyer önlerinde birikme olduğunu belirten vatandaşlar, “yazın o kalabalık ve sıkışık günlerinde bu bariyer sistemi çöker” dedi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar bariyer uygulamasını eleştirdiler.

Tamur Bulgimer: Bu uygulamayı daha ilk defa gördüm. Umarım doğru işler.
Adem Önalan (taksici): Biz buraya dışarıdan müşteri getiririz, acaba bizim gibi bu yoldan para kazanan taksiciler için bir kolaylık yapacaklar mı?

Hüseyin Yılmaz: Havalimanına geldiğimde gördüğüm bu uygulamaya çok şaşırdım. Hangi ülkeden esinlenerek almışlar bu uygulamayı çok merak ederim.

İzzettin Çobanlar (taksici): Adeta soygun yapar gibi bir uygulama, demek ki bunu da görecektik.
Yücel Bilmez: Geçenlerde Türkiye’ye gittim. Üç gün sonra döndüğümde 95 lira ödedim. Böyle bir şey olamaz bu kadar fahiş para kabul edilebilir değil.

Emin: Özelleştirmenin soğuk yüzü!
Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Başkanı Erol Emin de gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“Havalimanı işletmecisi T&T şirketi tarafından 24 Şubat tarihli dağıtılan bir yazıda gümrük personelinin artık araçlarını otoparka koymak için para vermek suretiyle kart alabileceğini, kart almayanların normal ücretle oto parka gireceğini vurguluyordu. Ancak GÜÇ-SEN yönetim kurulu bu konuda bir toplantı yaptı ve aldığımız kararda hiçbir memurun para ödemeyeceği, b izlerden 1 TL bile talep edildiği takdirde eyleme gideceğimizi Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu’na bildirdik. Yapılan bu uygulamalar özelleştirmenin soğuk yüzüdür herkes bunu böyle bilsin.”

İlk 30 dakika ücretsiz
Ercan Havalimanı’nda başlatılan bu uygulama ile ilgili olarak havalimanını işleten T&T şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı gazetemize özel açıklama yaptı. Şevki Turanlı bu uygulamanın bugün (dün) başladığını, bakanlıkla yapılan yazışmaların sonuçlanması ve onay almaları neticesinde bu uygulamaya başladıklarını ifade etti.
 
Bu sistemi kuran teknik heyetin de Pazartesi gününe kadar havalimanında kalacaklarını, oluşabilecek arızalara karşı müdahale edeceklerini ve deneyeceklerini söyledi. Havalimanına 5 giriş yeri ayırdıklarını, çıkış için ise 3 gişe bıraktıklarını söyleyen Şevki Turanlı, otoparkın bir bölümünü iptal edip yolcu indirme ve bindirme yeri ayırdıklarını belirtti. Turanlı girişin parasız olduğunu ilk 20 dakika olan ücretsiz zamanın ise genişletilerek 30 dakikaya çıkarıldığını, bundan sonraki zamanın ise ücretlendirildiğini vurguladı. Bariyer sisteminin havalimanı önünde oluşan yığılmayı engellemek ve gelişigüzel park yapılmasının önüne geçmek için uygulamaya konduğunu söyleyen Turanlı, bu uygulamanın birçok havalimanında olduğundan bahsetti. Havalimanının arka kısmında 9 dönüme yakın bir alanın yeni bir otopark olarak hazırlandığını kaydeden Turanlı, amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu sözlerine ilave etti.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.