1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK İŞİ BASINA SALDIRMAK OLDU
İLK İŞİ BASINA SALDIRMAK OLDU

İLK İŞİ BASINA SALDIRMAK OLDU

İlk işi basına saldırmak oldu

A+A-

Alsancak’ta geçtiğimiz yıl çaldıkları cep telefonunu başkasının kimliğine bürünerek Girne’de sattıkları iddia edilen F.C. ile E.K. isimli zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı ve teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakıldı. Zanlı E.K.ile ailesi mahkeme çıkışında görüntü almak isteyen basın mensubuna saldırmak istedi. Polis müdahale ederek, olayın büyümesini önledi. 17 yaşındaki E.K. isimli zanlının daha öncede uyuşturucu suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü teminat duruşmasında polis memuru Mustafa Meren, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Lapta Polis Karakolu’nda görevli Mustafa Meren, zanlıların “Sirkat”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Meren, işledikleri suçu itiraf eden TC uyruklu olan zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanacakları davalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmalarını istedi.

Savcı Egemen Metay, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmaları şartıyla serbest bırakılmalarını istedi.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.