1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK KEZ
İLK KEZ

İLK KEZ

İlk defa buluşuyorlar..

A+A-

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI İLK DEFA MESARYA SEYİRCİSİ İLE BULUŞUYOR

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, 2013-14 Tiyatro Sezonu’nun ikinci tur oyunu olan “Babaannem 100 Yaşında” adlı oyunla turneye çıkıyor.

Bu kapsamda ilk turne oyununu 9 Mayıs Cuma akşamı Beyarmudu Belediyesi’nin daveti üzerine Beyarmudu Mesarya Sosyal Tesisleri’nde saat 20.00’de sahneleyecek.

Oyuna Beyarmudu, Pile, Türkmenköy, İncirli, Çayönü, Güvercinlik ve bölgeye yakın diğer yerleşim birimlerinden tiyatroseverler katılabilecek.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu yaptığı açıklamada, amaçlarının halka kültür hizmeti sunmak olduğunu, bu nedenle de Beyarmudu Belediye Başkanı Sayın İlker Edip’in aylar öncesinden yaptığı nazik daveti kıramadıklarını, bölgeye yapılan yeni salonla birlikte burada ilk kez oyun oynayacaklarını ve Mesarya halkının da bundan böyle Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nı rahatlıkla izleyebileceklerini belirtti.

Beyarmudu Belediye Başkanlığına da teşekkür eden Yozcu, bölgede böyle güzel bir salona sahip olmanın kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Oyunu RobertoCossa yazdı. Özlem Özkaram yönetti. Oyunda şu oyuncular görev alıyor:  Zehra Evliya Parıldak, CansevGünsoy, Mehmet Samer, Hüseyin Çakırlı, Cevahir Caşgir, Deniz Aslım, Ali Şaşkara
Oyun, yazıldığı dönemin Arjantin’iyle büyük bir ilişki içinde. Babaanne, 1970-80’li yıllarda Arjantin’in hakim olduğu rejimi sembolize ediyor. Ailedeki diğer karakterler ise toplumun belli birer kesimi...

Oyun daha sonra 23 Mayıs Güzelyurt AKM ve 30 Mayıs Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahnelenecek. Oyunların başlama saati 20.00.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.