1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK KEZ AÇIKLADI!
İLK KEZ AÇIKLADI!

İLK KEZ AÇIKLADI!

Nisan 2015 yaklaşırken...

A+A-

 

 

Deneyimli siyasetçi Mustafa Akıncı, Kıbrıs TV’ye, Nisan 2015’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını ilk kez açıkladı.

Kıbrıs Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan Lefkoşa Türk Belediyesi’nin eski başkanlarından, eski başbakan yardımcısı ve bakanlarından Mustafa Akıncı, 2015’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıkladı. Akıncı, resmi olarak aday olmanın bir süreç meselesi olduğunu, sürecin de resmi adaylığa doğru gittiğini kaydetti. ‘’Halk isterse’’ noktasını aştım, halkımdan gereken mesajları aldığıma inanıyorum ve bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum’’ diyen akıncı, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan ilk kişi oldu.

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI?

Mustafa Akıncı, ‘’nasıl bir cumhurbaşkanı?’’ konusundaki düşüncelerini detaylı bir şekilde açıkladı. Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişinin barış vizyonuna sahip olması gerçek anlamda bağımsız bir cumhurbaşkanı olması ve toplumda ciddi boşluğu hissedilen temiz siyaset, hesap verebilir bir yapı, çevreye, insan hakları, demokrasi ve sivilleşme yönünde topluma liderlik yapabilmesi gerektiğni belirtti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.