1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK OTURUM 19 AĞUSTOS’TA
İLK OTURUM 19 AĞUSTOS’TA

İLK OTURUM 19 AĞUSTOS’TA

Girne’de Şubat ayında ortaya çıkan “Yasadışı kürtaj” skandalının ardından tutuklanan ....

A+A-

Devrim DEMİR  

Girne’de Şubat ayında ortaya çıkan “Yasadışı kürtaj” skandalının ardından tutuklanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan aleyhindeki ilk duruşma alt mahkemede tamamlandı.

Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmek için 29 Temmuz tarihine ertelenen dava dün Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görüşüldü.

Soyer, ilk tahkikat duruşmasında mahkemeye 21 adet emare sunulduğunu belirterek, sunulan emare, şahadet ve ifadelerin davanın, Ağır Ceza Mahkemesine sevki için yeterli olduğunu söyledi.
Suçlar ömür boyu hapislik öngörüyor

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıç Banu Soyer , sanıklar  hakkındaki ilk dava olan “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmenin”, ömür boyu hapislik öngörülen bir suç olduğuna vurgu yaptı.

Soyer, sanıkların bu şartlarda serbest kalmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, davayı 19 Ağustos’ta görüşülmek üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale ettiğini açıkladı.

Soyer, Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan’ın davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmalarına emir verdi.

4 ayrı davadan yargılanacaklar

“Yasadışı Kürtaj” meselesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan sanıklar,  “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”,“Çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “çocuğun doğumunu gizleme” suçlarından oluşan 4 ayrı davadan yargılanacak.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.