1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK TÖREN ANITTEPE'DE YAPILDI
İLK TÖREN ANITTEPE'DE YAPILDI

İLK TÖREN ANITTEPE'DE YAPILDI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Eroğlu’nun BRTK radyo ve televizyonundan yaptığı konuşmayla bugün başladı.

A+A-

İLK TÖREN, KIBRIS TÜRK HALKININ VAROLUŞ MÜCADELESİ LİDERİ KÜÇÜK’ÜN ANIT MEZARINDA YAPILDI

EROĞLU: “GÖSTERDİĞİNİZ ÇABALAR, KKTC’NİN TEMELLERİNE KONULAN İLK HARÇTIR. NE MUTLU Kİ, BU MÜCADELE, KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRCE YAŞADIĞI, KENDİ KENDİNİ YÖNETTİĞİ, KKTC’NİN KURULMASIYLA SONUÇLANMIŞTIR”

APAK: “ÜSTÜN HİZMETLERİNİZ VE LİDERLİĞİNİZ DAİMA ŞÜKRANLA HATIRLANACAK”

KURUL: “KIBRIS TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ, MÜCAHİT KIBRIS TÜRK HALKI İLE OMUZ OMUZA, ADADA GÜVEN VE HUZUR ORTAMININ TEMİNATI OLARAK GÖREVİNİ BUNDAN SONRADA AYNI KARARLILIKLA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEK”

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BRTK radyo ve televizyonundan yaptığı konuşmayla bugün başladı.

KKTC’nin 31’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk tören, saat 15.00’te, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki anıt mezarında gerçekleşti.

Protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve bayrakların İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle devam etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça adına Birinci Müsteşar Seyit Mehmet Apak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakan ve milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, siyasi parti, dernek, kurum, kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve Türkiye’den konuk heyetler katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşar Apak ve Tümgeneral Kurul’un anıt özel defterini imzalanmasıyla sona erdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Lider Dr. Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31’inci kuruluş yıldönümünde huzurundayız. Ömrünüzü Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine adadınız. Kıbrıs Türk halkının, sistematik bir yok edilme sürecinden kurtulup, yeniden varoluş mücadelesi vermesi yönünde gösterdiğiniz çabalar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temellerine konulan ilk harçtır. Ne mutlu ki, bu mücadele, Kıbrıs Türk halkının özgürce yaşadığı, kendi kendini yönettiği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması ile sonuçlanmıştır. Bu mutlu günün yıldönümünde, sizi minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.”

APAK

TC Lefkoşa Büyükelçisi Akça adına Birinci Müsteşar Seyit Mehmet Apak, anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının, önderliğinizde sürdürdüğü varoluş mücadelesinin eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Büyük Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesindeki üstün hizmetleriniz ve liderliğiniz daima şükranla hatırlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim Kuzey Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını yineliyor, sizi ve bu dava uğruna şehit düşenleri rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

KURUL

Tümgeneral Kurul ise anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Lider Fazıl Küçük, zulme ve haksızlığa karşı direnerek varlığını koruma yolunda Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaktığınız özgürlük ateşinin modern ve demokratik bir cumhuriyet meşalesine dönüşmesinin 31. yılında huzurundayız. Çağdaş dünyanın gözleri önünde tarihte eşine az rastlanır nitelikte bir zulme, zorbalığa ve haksızlığa maruz kalan Kıbrıs Türkü, şahsınızın önderliğinde başlattığı mücadele ile yılmadan ve onurla savunarak vatan yaptığı bu topraklarda huzur ve güvenle yaşamakta ve bu mücadele çizgisinden sapmadan hak ve menfaatlerini savunmaya devam etmektedir. Kahraman Kıbrıs Türk’ü, bugün de canı pahasına var ettiği vatanına ve Cumhuriyetine yönelecek her tehdidi bertaraf etme kararlılığına ve gücüne sahiptir. Bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan Türk Ulusu ve onun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesindeki fedakar önderliğinizi ve mücadeleye olan eşsiz katkılarınızı asla unutmayacaktır. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, mücahit Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza, adada güven ve huzur ortamının teminatı olarak görevini bundan sonrada aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Mirasınız olan cumhuriyeti, uğruna  bir ömür  harcadığımız bu eseri  koruyacak ve bu yolda sonsuza dek dimdik yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizi ve ebediyete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.