1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İLK TURDAN BİTİRİRİM”
“İLK TURDAN BİTİRİRİM”

“İLK TURDAN BİTİRİRİM”

İlk turdan başkan seçileceği iddiası

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adaylarından Ünal Üstel, partililerin destek ve istekleriyle aday olduğunu belirterek, UBP’yi başarılı günlere döndüreceğini söyledi.

İlk turdan başkan seçileceği iddiasını da ortaya koyan Ünal Üstel, başkan olunca hükümetteki bakanlıkları yeniden gözden geçireceğini de söyledi. ADA TV’de Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan UBP Genel Başkan adaylarından Ünal Üstel, önemli açıklamalarda bulundu.

“ÇOK ADAYLI YARIŞIN, PARTİMİZE İVME SAĞLAYACAĞI DÜŞÜNCESİYLE BU YOLA ÇIKTIM”

Partideki en deneyimli isim olarak birçok ilçeyi dolaştığını ve insanlarla partililerin bıkkınlıklarına şahit olduğunu belirten Ünal Üstel, kendisine bir misyon yüklendiğini ve bu nedenle aday olduğunu söyledi. Partinin çok adaylı bir kurultaya gitmesinden çekinilmemesi gerektiğini belirten Üstel, bu durumun partiye zarar vermeyeceği iddiasında da bulundu.

Üstel, “Kişisel bir yarış değil, parti içindeki demokratik yarıştır. Bu yarış, partideki demokrasiye ivme ve inanç getirecektir. Ben çok adaylı bir yarışın partimize zarar vereceği inancının tam tersinde partimize büyük bir hareketlilik ivme ve kazanç sağlayacağı düşüncesiyle yola çıktım” dedi.

“ZATEN MAKAMDAYIM”

“Bakan olmadığınız için mi aday oldunuz” sorusuna da yanıt veren Üstel, bu yöndeki iddialara kırıldığını belirterek şu yanıtı verdi:

“Partinin bir büyüğü en çok birikimi olan insanlardan bir tanesiyim. Partim büyük olmamdan dolayı bir abi sıfatıyla bana bu makamı verdi. Abilik çerçevesinde ben milletvekili arkadaşlarıma bugüne kadar hizmet vermeye devam ettim. Hizmete devam ederken de ben partime vefa borcum var.

Makamda olan insan ikinci makam alabilir mi? Makamda olmadığımı farz edersek ben Girne bölgesinde 2013 seçimlerinde ne kadar oy aldığımı ve hangi sıradan çıktığıma baksınlar. Makam alırken belli kıstaslar vardır. Ben isteseydim istediğim makamı alırdım ama bana yakışmazdı, çünkü makamdayım.”

“BANA MİSYON YÜKLENDİ”

Partide disiplin ve otorite eksikliği olduğunu savunan ve başarısızlıkların arka arkaya geldiğini söyleyen Ünal Üstel, UBP’yi başarılı günlere döndürme vaadinde de bulunarak tüm ilçelerden destek bulduğunu belirtti.

Üstel, “Bütün köyleri gezdim. Kentlisiyle, köylüsüyle hemfikir oldum. Herkesin moral bozukluğu olduğu ve partinin bu gidişatından memnun olmadığından dolayı partiyi düzeltmemiz için bize misyon yüklediler. Sen bu partinin en büyüğüsün, en tecrübelisin, partinin abisisin dolayısıyla abilik unvanı bir insana yakıştırılmaz, elinizi taşın altına koyun dedikleri için ben aday olmak için yola çıktım” ifadelerini kullandı.

“İLK TURDAN BİTİRİRİM”

“Seçimleri birinci turdan kazanacağı” iddiasında da bulunan Üstel sözlerini şöyle sürdürdü: “Partilerimin yüklediği sorumluluk bilinci içinde bu yola çıktım. Genel başkanlığı birinci turda kazanacağım inancını taşıyorum. Çünkü her bölgedeki insanlardan bu istek gelmiştir.”

“UBP KANADI ATAMALARINDA HEDEF KURULTAYDI”

Mevcut hükümetin durumu ve bakanlıklarla ilgili de değerlendirme yapan Üstel, hükümetin UBP kanadının kurultaya dönük bir hükümet olduğunu da belirterek şöyle dedi:

“Bu arkadaşlarımız bakanlığa atandı. İlçeler boş ama ilçede görülen bir insan yok. UBP kurultaylarından başka milletvekili arkadaşlarımız var, bu arkadaşlara görev verilebilir. Girne ilçesinde sorumlu kişi yok. Dolayısıyla gönül arzu ederdi ki bu hükümetin icraat ve reform hükümeti olması ama üzülerek söylemek gerekir ki bu hükümet kurultaya dönük hükümet olmuştur.”

“SEÇİLİRSEM BAKANLIKLAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK”

Üstel; “Başkan olmanız halinde bu hükümetle ortaklığı bozar mısınız” sorusuna da yanıt vererek şunları ifade etti:

“Tabloya baktığınızda 7 ye 3 gibi oran eşit değil. UBP bunu hak etmiyor ama hükümet masaya yatırılıp tekrar gözden geçirilebilir.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.