1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLK ZİYARETİ O OKULA OLDU
İLK ZİYARETİ O OKULA OLDU

İLK ZİYARETİ O OKULA OLDU

İLK ZİYARETİ O OKULA OLDU

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ilk ziyaretini Karpaz bölgesi okullarına yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyaretlerde konuşan, Bakan Berova, eğitimde yaşanan sorunları çözmek için köklü bir sistem kuracaklarını ifade ederek, Karpaz bölgesindeki çocukların daha iyi bir eğitim almaları için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Ziyareti çerçevesinde ilk olarak Recep Tayip Erdoğan Ortaokulu’na giden Bakan Berova sınıfları gezerek okulun durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Berova burada yaptığı konuşmada, coğrafi bölge olarak en uç noktada bulunan Karpaz okullarında yaşanan sorunları yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla bölgeye geldiğini kaydetti.

Söz konusu sorunlara çözüm üretmek için çalışacaklarını ifade eden Berova, Karpaz bölgesindeki çocukların daha iyi eğitim almaları için hep birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi.

Recep Tayip Erdoğan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Maşşallah Erkan da, sürekli bakan değişimini eleştirdi.

Erkan, Karpaz bölgesinde yaşanan sorunların çözülmesi için Öğretmen Nakil Tüzüğü’nün değişmesi gerektiğini söyledi.

Erkal’ın eleştirilerini yanıtlayan Bakan Berova da, eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi için köklü bir sistem kuracaklarını vurguladı.

Bakan Berova ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla Dipkarpaz İlkokulu, Erenköy Lisesi, Ziyamet İlkokulu, Ziyamet Özel Eğitim Merkezi, Kumyalı İlkokulu, Karpaz Meslek Lisesi, Mehmetçik İlkokulu, Mehmetçik Ortaokulu ile Büyükkonuk İlkokulu’nu ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından basına açıklamada bulunan Bakan Berova, sıkıntıları yerinde görmek, incelemede bulunmak ve müdür, öğretmen ve Okul Aile birliği ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak amacıyla söz konusu ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyledi.

“Ziyaretlerin ardından plan ve projelendirme aşamasında önerileri de dikkate alarak bir program yapacağız” diyen Berova, eğitimde yaşanan sorunların gelecek yıl tekrarlanmaması için gereken önlemlerin alınacağını belirtti.

Bakan Berova, Karpaz’dan başlattığı söz konusu ziyaretlere devam edeceğini de kaydederek, “Çünkü sonuçta bir yönetim planlaması yapacaksak bu yapacağımız yönetim planlamasını bölgedeki öğretmenlere, bölgedeki vatandaşlara, okul aile birliğine anlatmamız gerek, çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bakan Berova’ya ziyaretleri sırasında Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile bakanlık müsteşarı Rauf Ateöz eşlik etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.