1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İLKBAHAR PATATES ALANLARI İLE İLGİLİ LİSTELER ASKIYA ALINDI
İLKBAHAR PATATES ALANLARI İLE İLGİLİ LİSTELER ASKIYA ALINDI

İLKBAHAR PATATES ALANLARI İLE İLGİLİ LİSTELER ASKIYA ALINDI

İlkbahar Patates alanları ile ilgili Genel Tarım Sigorta Fonu tarafından hazırlanan listeler köy kahvehaneleri ve muhtarlıklarında askıya alındı.

A+A-

Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, listeler 14 Mayıs’a kadar asılı kalacak ve listelerle ilgili itirazlar Genel Tarım Sigortası Fonu tarafından 14 Mayıs mesai bitimine kadar kabul edilecek.

İtiraz yönteminin askıya alınan listelerde belirtildiği kaydedilen açıklamada, listelere itiraz edilmemesi halinde listelerdeki bulguların doğru kabul edileceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Komite tarafından patates olarak saptanan parsellerin 2013–2014 üretim yılında münavebe yapılmış parsel olarak işlem göreceği ve söz konusu parsellere tahıl ekilmesi halinde gübre kullanma mecburiyeti aranmayacağı kaydedildi.

Listeye göre Patates Üretimi Yapılan Köyler şöyle:
“Mağusa Kazası: Mormenekşe, Yıldırım , Türkmenköy, İncirli, Düzce, Çayönü, Beyarmudu, Akdoğan; İskele Kazası: Boğaziçi, Kuzucuk, Kumyalı, Yenierenköy, Esenköy, Yeşilköy, Gelincik, Boltaşlı; Güzelyurt Kazası:Akçay, Aydınköy, Bostancı, Doğancı, Gaziveren, Güneşköy, Şahinler, Taşköy, Taşpınar, Zümrütköy, Kutrafa; Girne Kazası:Ozanköy

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.