1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKİNDE 100TL İLE KURTULDU... ŞİMDİ 3 YIL MAHKUM...
İLKİNDE 100TL İLE KURTULDU... ŞİMDİ 3 YIL MAHKUM...

İLKİNDE 100TL İLE KURTULDU... ŞİMDİ 3 YIL MAHKUM...

Uslanmadı 3 yıl hapis yatacak

A+A-

 

Lefkoşa’da 14 Aralık 2014 tarihinde yapılan operasyonda bulunan 18 gram 915 miligram ağırlığındaki bonzai meselesinden Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan sanık Ümit Karaduman dün suçlu bulunup mahkûm edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oybirliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Ömer Güran okudu. Başkan Güran, Lefkoşa’da 14 Aralık 2014  tarihinde cürümleri önleme Şubesi Ekipleri tarafından Avni Kansaran, Arzu Doğan ve sanık Ümit Karaduman’ın içerisinde bulunduğu park halindeki araçta şüphe üzerine arama yapıldığını, bu esnada sanığın kaçarak izini kaybettirdiğini söyledi.

Güran, araçta yapılan aramada 18 gram 915 miligram bonzai bulunduğunu, yapılan soruşturma sonucu sanığın 700 TL alacağına karşın Mehmet Kılıç’tan uyuşturucu aldığını ve saklaması için Avni Kansaran’a verdiğini belirtti. Olay yerinden kaçan sanığın polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Güran, her ne kadar sanığın kaçmış olsa da polisteki ifadesinde suçunu kabul ettiğini ifade etti.

Güran, sanığın benzer suçlardan sabıkası bulunduğunu, son olarak uyuşturucu madde suçlarından Ekim 2014 tarihinde yargılandığını ve 100 TL para cezası ile kurtulduğunu belirterek, sanığın ıslah olmadığını, 2 ay sonra yine aynı suçları işlediği için yeniden tutuklandığını söyledi.

Güran, sanığın mahkemenin verdiği şansı kullanmak yerine suç işlemeye devam etmesinin aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini belirtti. Başkan Ömer Güran, bu nedenle sanığı oy birliği ile 3 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.