1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDI
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında siyasi makamlara ziyaretler gerçekleştiren ilkokul öğrencileri, Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak gülümseten mesajlar verdi.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında siyasi makamlara ziyaretler gerçekleştiren ilkokul öğrencileri, Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak gülümseten mesajlar verdi.

Her 23 Nisan’da geleneksel olarak yapılan uygulamada bakanların koltuklarını devralan çocuklar, “daha fazla yeşil alan oluşturulmasını ve park yapılmasını” istedi.

ÇOCUKLAR BAKAN OLDU

KKTC’nin farklı bölgelerindeki ilkokullardan gelen 26 öğrenci bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nu ziyaret ederek, kısa süreliğine de olsa bakanlardan koltuklarını devraldı.

Buna göre, Başbakan, Lapta İlkokulu’ndan Onan Aktuğ; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı, Dikmen İlkokulu’ndan Naciye Savoğlu; Dışişleri Bakanı, 9 Eylül İlkokulu’ndan Mehmet Uğur Taşbel; Maliye Bakanı, Barış İlkokulu’ndan Arda Şanlıdağ; Sağlık Bakanı, Ağırdağ İlkokulu’ndan Altuğ Balıktutan; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Karakol İlkokulu’ndan Nazar Gerçeker; Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, Dr. Fazıl İlkokulu’ndan Ömer Sürücü; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çağlayan İlkokulu’ndan Kübra Dilekçi; İçişleri Bakanı, Alasya İlkokulu’ndan Hürkan Güllü; Milli Eğitim Bakanı, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndan Gizem Doğru; Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı da Fikri Karayel İlkokulu’ndan Dilara Tip oldu.

BAKANLARDAN İPUCU ALDILAR

Öğrencilere ziyaretleri sırasında Atatürk İlkokulu Müdür Muavini Cavidan Yağız ile Atatürk İlkokulu Öğretmeni Arzu Seyhun eşlik etti

Koltukları devrettikleri öğrencilerin arkasında duran ve zaman zaman onlara ipucular veren bakanlarsa en fazla temsili Maliye Bakanı Arda Şanlıdağ’a atıfta bulundu, ekonominin ülke için önemine dikkat çekti.

“UMARIM BİR GÜN SİZ DE...”

Misafir öğrencilere teker teker söz verip ülkede neyi değiştirmek istediklerini soran Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Umarım bir gün siz de bu mevkilerde olursunuz” dedi.

Çocuk bakanlar kalkınmış ekonomi, Kıbrıs sorunun çözümü, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti, temiz çevre, ucuz ulaşım, ülkenin tanıtımı, enerji tasarrufu, okul inşası, yaşılar için tesisler gibi projelerden söz etti.

DAHA FAZLA OYUN ALANI

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın ‘Siz bizden neler yapmamızı bekliyorsunuz?” sorusu üzerine öğrenciler yaşlarına göre istekte bulunarak daha fazla oyun alanı talep etti.

Çocuklar, her okula müzik odası, çim saha ve basketbol sahası yapılması, yıpranan otobüslere bakım ve köy okullarına katkı gibi isteklerde bulundu. Öğrencilerden biri, “Özgür ve bağımsız bir ülke istiyorum” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında öğrencilere hediye de verildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.