1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “TASARRUF” KONULU RESİM YARIŞMASI
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “TASARRUF” KONULU RESİM YARIŞMASI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “TASARRUF” KONULU RESİM YARIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Bankası işbirliğinde ilkokul öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenleniyor;

A+A-

RESİMLER 2- 30 KASIM TARİHLERİ ARASINDA OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE TESLİM EDİLECEK

YARIŞMADA İLK 3’E GİREN ÖĞRENCİLERE TÜRK BANKASI’NDA “İLK HESAP” AÇILACAK VE BİNER TL HEDİYE EDİLECEK

YARIŞMAYI KAZANAN 3 ÖĞRENCİNİN ESERİ TÜRK BANKASI’NDA “İLK HESAP” AÇTIRAN ÇOCUKLARA VERİLEN KUMBARA ÜZERİNE BASILACAK.

RAHMİOĞLU: “ESAS GÖREVİMİZ KIT KAYNAKLARI EN TASARRUFLU ŞEKİLDE KULLANMAK…BUNA MEVZUAT DA DAHİL”

ŞİRKET: “BÖYLE BİR İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUN VE MUTLUYUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Bankası işbirliğinde ilkokul öğrencilerine yönelik “tasarruf” konulu resim yarışması düzenleniyor.

Yarışmaya KKTC genelindeki kamu ilkokullarında ve özel ilkokullarda öğrenim gören tüm ilkokul öğrencileri katılabilecek.

Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere Türk Bankası’nda “İlk Hesap” açılacak ve biner TL hediye edilecek. Ayrıca yarışmayı kazanan 3 öğrencinin eseri Türk Bankası’nda “İlk Hesap” açtıran çocuklara verilen kumbara üzerine basılacak.

Öğrencilerin, çizecekleri tasarruf konulu resimlerini 2–30 Kasım tarihleri arasında okul müdürlüklerine kapalı zarf içinde teslim etmesi gerekiyor.

1 Aralık itibarıyla başvurular kapalı zarflar içerisinde okullarından teslim alınacak.  Resimler alanında uzman üyelerin yer aldığı seçici kurulda değerlendirilecek. Yarışmanın seçici kurulu ressam, grafiker, çocuk psikiyatristi, Türk Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temsilciler olmak üzere 7 üyeden oluşacak.

“GELECEĞE DE KALSIN”

Türk Bankası, “31 Ekim Dünya Tasarruf Günü” kapsamında tasarrufa dikkat çekmek üzere oluşturduğu “Geleceğe De Kalsın” sosyal sorumluluk projesini ve resim yarışmasını bugün düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Lefkoşa Golden Tulip Otel’deki kahvaltılı basın toplantısına, Türk Bankası yetkilileri ile Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdür Muavini Hakkı Başarı ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket de katıldı.

RAHMİOĞLU: “TASARRUF, BİR ULUSU ZENGİNLEŞTİREN EN ÖNEMLİ UNSUDUR”

Basın toplantısında ilk sözü Türk Bankası Genel Müdürü Yunus Rahmioğlu aldı. Rahmioğlu, “Geleceğe De Kalsın” sosyal sorumluluk projesiyle toplumdaki tasarruf bilincini güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti, “Esas görevimiz kıt kaynakları en tasarruflu şekilde kullanmak…Buna mevzuat da dahil” dedi.

Türk Bankası’nın 110 yılı aşan geçmişiyle Kuzey Kıbrıs’ın ilk ve en köklü bankası olduğunu vurgulayan Yunus Rahmioğlu, “Tasarruf, bir ulusu zenginleştiren en önemli unsudur. Bankamızın tasarrufu vurgulayan bir yapısı var” ifadesine yer verdi.

Basın toplantısında resim yarışması hakkında bilgi de veren Rahmioğlu, bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında farklı etkinlikler planladıklarını da söyledi.

PROJENİN EĞİTİM AYAĞI DA OLACAK

Rahmioğlu, “Örneğin, uzun vadede düzenlenecek bilinçli tüketim odaklı eğitimlerle ilkokul seviyesindeki çocuklarda sürdürülebilir farkındalık yaratabilir, tasarruf bilincinin kazandırılmasını sağlayabiliriz” dedi.

Türk Bankası Genel Müdürü Yunus Rahmioğlu, proje bünyesinde oluşturulacak yeni faaliyetlerin süreç içinde paylaşılacağını kaydetti. Bir soru üzerine toplumdaki tasarruf alışkanlığı üzerine değerlendirme yapan Rahmioğlu şunları söyledi:

“Eskiden insanlarımız tasarruf ederdi. Bir kuruş dahi olsa, bir Kıbrıs Lirası dahi olsa ‘kötü gün için’ bir kenara koymaya çalışırlardı. Bugün, borç veya kredi alarak ilerideki kazancını bugünden tüketmeye uğraşan bir toplum haline geldik. Bizim temel prensibimiz daha önce toplumsal genlerimizde olan tasarruf bilincinin uyandırmak, tüketmenin değil, tasarruf etmenin önemini vurgulamaktır. Tabii ki hayatın koşulları, herkes borçlanır, borçlanmayan insan yoktur ama bunu belli bir seviyede ve mantıkta olması lazım. Bu konuda bizim yapabilecek fazla bir şeyimiz yok ama özellikle genlerimizdeki, çocuklarımızdaki tasarruf bilincini güçlendirirsek bu bize toplumsal olarak avantaj sağlar.”

Türk Bankası Genel Müdürü Yunus Rahmioğlu konuşmasında “Sadece mevduat değil, enerjinin, suyun da tasarrufunu yapmalıyız” diyerek, çocuklara bu konuda verilecek eğitimin önemine de işaret etti.

ŞİRKET: “BÖYLE BİR İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUN VE MUTLUYUZ”

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket, resim yarışması için Türk Bankası ile gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydederek, “Böyle bir işbirliğinden memnun ve mutluyuz” dedi.

Türk Bankası’na bu alandaki duyarlılığı için teşekkür eden Şirket, sosyal sorumluluk projesinin eğitim ayağı olduğunu da söyledi.

KATILIM KOŞULLARI

“Geleceğe De Kalsın” Resim Yarışması’nın katılım koşulları şu şekilde sıralandı:

 “Yarışmanın teması “tasarruf”u yansıtan resimler yapılmalı. Yarışmaya KKTC genelindeki kamu ve/veya özel ilköğretim okullarının 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri katılabilir. Başvuru yapacak öğrenciler KKTC’de eğitim veren kamu ve/veya özel bir ilköğretim kurumuna kayıtlı olmalıdır. Öğrenciler birer eserle yarışmaya katılacaktır. Ölçüler: 35x50 cm ölçülerinde (standart resim kâğıdı). Resim kağıdı yatay olarak kullanılmalıdır. Suluboya, guaj boya, pastel boya, akrilik boya, gazlı kalem ve renkli kalemler de  dahil olmak üzere bütün boyalar kullanılabilir. Yarışmada kullanılacak resim tekniği serbesttir. Eserlerin arkasına eserin başlığı, öğrencinin adı-soyadı, doğum tarihi, okulu,  sınıfı, velisinin telefon numaraları ve ev adresi açık şekilde yazılacaktır. Yarışmaya 2-30 Kasım 2015 tarihleri arasında başvuru kabul edilecektir. Öğrenciler yapmış oldukları eserleri başvuru tarihleri dahilinde kapalı zarf  içerisinde öğrenim gördükleri Okul Müdürlükleri’ne teslim edeceklerdir. Zarfın üzerine sadece “Türk Bankası Resim Yarışması” yazılmalıdır. Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Yarışmaya katılım ücreti yoktur. Başvuru tarihinin dolmasından bir gün sonra 1-4 Aralık 2015 tarihleri arasında  kapalı zarflar Türk Bankası aracılığıyla Okul Müdürlükleri’nden teslim alınacaktır. Eserler Türk Bankası tarafından gerçekleştirilecek tüm etkinlik ve çalışmalarda kullanılabilir, basılı veya elektronik ortamda kamuoyu ile paylaşılabilir. Katılımcılar eserlerin bu kapsamda Türk Bankası tarafından kullanılmasını kabul etmiş sayılır. Yarışmaya katılan eserler Türk Bankası’nın çeşitli yayınlarında kullanılarak  değerlendirildiğinde ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir. Yarışmaya katılan ve/veya dereceye giren eserlerin kullanım hakları bedelsiz ve süresiz olarak Türk  Bankası’na aittir. Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmez. Türk Bankası çalışanlarının çocukları ve jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.