1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ BUGÜN DE GREVDE
İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ BUGÜN DE GREVDE

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ BUGÜN DE GREVDE

KTÖS Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunlar nedeniyle bugün de uyarı grevi yapacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

A+A-

 

“Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda uzun süredir yaşanan sorunlar kronikleşerek okuldaki eğitim-öğretim faaliyetlerini olumsuz olarak etkilemeye devam etmektedir.

2014-15 eğitim-öğretim yılının başında tespit ettiğimiz sorunları hem okul yönetimi, hem öğretmenlerimiz hem de Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile defalarca görüşmemize rağmen, iyi niyetimize karşılık bulamadık. Maalesef Eğitim Bakanlığı yetkilileri çalışma barışını tehdit eden sorunu çözmek yerine, süreci uzatarak ‘sorun’u gündemden çıkarma yönetimini seçmiştir.

Bilindiği gibi sendikamız ve okul öğretmenlerimiz elini taşın altına koyarak, Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuzun kapsamlı bir denetim yapılmasına olanak vermiştir.  Denetimin sonucunda okul ile ilgili detaylı bir rapor ortaya çıkmıştır. Rapor sonucunda okul yönetiminin eksiklikleri, ihmallerini ve olumlulukları sendikamız ve öğretmenimizle paylaşılmıştır. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için Eğitim Bakanlığı tarafından okul yönetimine 15 günlük bir süre verilmiştir. Tanınan bu süre içerisinde okul yönetiminin sorunların çözümü ile ilgili bir çaba üretmediğini gözlemlediğimiz gibi, Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluklarını da yerine getirme sürecinde tutuk kaldığını da gözlemledik.

Eğitim Bakanlığı sorunların çözümü için adım atmakta pasif kalmakla birlikte, okul yönetimini sorunları çözmeye de teşvik edememektedir. Ama aynı Eğitim Bakanlığı raporun detaylarını soruşturmak yerine, haksızlıkla mücadele etmeyi seçen öğretmenlerimize karşı baskı ve soruşturmayı bir silah olarak kullanma yolunu seçmiştir. Raporun gereklerini yerine getirmeyen Eğitim Bakanlığı’nın, üyelerimize dönük olarak ‘soruşturma’ mantığı ile baskı oluşturmaya çalışmasını protesto ederiz.

Eğitim Bakanlığı’nın sorunları bir an önce çözmesi için 18 Mart Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz uyarı grevine, bugün sabah 08:00-11:00 saatleri arasında aynen devam edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki, geçmişte yapılanlara karşı nasıl direnmişsek şimdi de yapılacak olan baskılara kayıtsız kalmayacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Semen Saygun

KTÖS Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.