1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKOKUL'DA BÜYÜK TEHLİKE!
İLKOKUL'DA BÜYÜK TEHLİKE!

İLKOKUL'DA BÜYÜK TEHLİKE!

İlkokul tehlike altında!

A+A-

Tavanı çökmek üzere olduğu için eğitimin durduğu Bayraktar Ortaokulu’nun ardından benzer bir tehlike de Vadili İlkokulu’nda yaşanıyor

Lefkoşa’da tavanı çökmek üzere olduğu için dün eğitime ara verilen Bayraktar Ortaokulu, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan inceleme sonucunda okulda eğitimin güvenlik açısından devam ettirilemeyeceği kanaatine vardı ve Bayraktar Ortaokulu’nun Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne taşınmasına karar verildi.

Öte yandan benzer bir tehlike de Vadili İlkokulu’nda yaşanıyor. Vadili İlkokulu’ndaki tavanda çökme tehlikesi baş gösterdi.

Öğretmenler ve veliler, yetkilileri göreve çağırdı.

Bu arada İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İSG-BİR) Başkanı Uğur Ergün, okul müdürlerinin binaların güvenliğiyle ilgili risk değerlendirmesi yaptırması gerektiğine işaret etti.
21 Mart sabahı Bayraktar Ortaokulu’nun ikinci katında balkon alçılarının düşmesi olayına değinen Ergün, alçıların düştüğü esnada yakında öğrenci, öğretmen, okul görevlisi veya herhangi birinin bulunmamasını büyük bir şans olarak değerlendirdi.

“Devlet okullarımızın ve birçok kamusal binanın fiziki yapılarının yetersiz, ergonomi ve güvenlik açısından uygun olmadıkları gerçeğini görmek için konu ile ilgili uzman olmaya gerek yoktur” diyen Ergün şöyle devam etti:

“35/2008 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasamız 1.03.2009 tarihinden beri yürürlüktedir. Bu yasa KKTC sınırları içerisinde bulunan kamu ve özel sektöre mensup her türlü iş, işyeri, işveren ve işçiyi kapsamaktadır. Okullarımız da her kamusal bina gibi bu yasa kapsamındadır ve her işyeri gibi bu binalarda da Okul müdürleri tarafından risk değerlendirmesi yaptırılmalı ve bu doğrultuda tedbirler alınmalıdır”. 

Ergün, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda herhangi bir kaza veya hastalığa neden olabilecek risklerin ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi, alınan her türlü önleme rağmen meydana gelebilecek kazalarda ilk yardım konusunda gerekli ilk müdahale için bir alt yapının ve acil durum planlarının oluşturulması ve idareci, öğretmen ve küçük yaştan itibaren çocuklarda sağlık ve güvenlik bilincinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“İSG Uzmanları Birliği olarak bugüne kadar ısrarla ve önemle üzerinde durduğumuz risk analizleri yaptırılması gereğinin ve bu analizler sonucunda alınacak önlemlerin hayati önem arz ettiğini Bayraktar Ortaokulunda yaşanan kaza sonucunda bir kez daha görmüş olduk” diyen Ergün, çok basit tedbirler, basit talimatlar, kontrol ve denetimlerle kazaların önüne geçmenin mümkün olduğuna işaret etti. 

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.