1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İLKOKULDA MİDE BULANDIRAN MANZARA!
İLKOKULDA MİDE BULANDIRAN MANZARA!

İLKOKULDA MİDE BULANDIRAN MANZARA!

Yenicami İlkokulu’nun arka kısmında;

A+A-

 

Yenicami İlkokulu’nun arka kısmında bulunan okula ait olan su depolarının içerisinde ölü kedi bulundu. Okulun su ihtiyacını karşılayan iki tonluk su deposunun kapağının açık bırakılması sonucu içine düşüp boğularak ölen kedi, depo içerisinde kurtlanarak çürümeye başladı.

Okul içerisinde bir tadilatın da söz konusu olduğunu ve bu suyun burada çalışan işçiler tarafından kullanıldığı düşünülüyor. Ciddi bir ihmalkarlık sonucu söz konusu depo içerisine düşerek boğulan kedinin çürüdüğünü ve su ile karıştığı bu nedenlede ağır pis bir kokunun etrafa yayılması sonucu olayın anlaşıldığı belirten bölge sakinleri, yaşanan bu olayı ‘’sorumsuzluk’’ olarak nitelendirdiler.

OKULLAR DENETLENİYOR MU?

Yenicami İlkokulu’nda ortaya çıkan, insan sağlığını tehdit eden bu görüntü, okullarda yeteri kadar denetim ve yeteri kadar güvenlük önlemi alınmadığını gösteriyor.Okulların açılmasına az bir zaman kala bu tür bir olayı yaşayan bölge halkı,burada okuyan çocukların sağlıklarının ne derece önemsendiğini gözler önüne serildiğini ifade ettiler.

YETKİLİLER NE YAPIYOR?

Okulların kapalı olması ve hiçbir görevlinin tatil boyunca okulları kontrol etmediği gibi YEnicami İlkokulu’nun da kontrol edilmediğini söyleyen vatandaşlar,okul içerisinde birkaç gündür süren tadilat çalışması olduğunu kaydettiler. Öte yandan tadilat için okulda bulunan işçiler tarafından kullandığının da düşündüğünü ifade eden vatandaşlar Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlıklarının harekete geçmesini istediler, ‘’Yetkililer ne yapıyor’’ diyen vatandaşlar, okullarda okuyan çocuklarının sağlıkları açısından denetimlerin artırılmasını istediler. Görüşmek istediğimiz okul müdürünün ise okulda olmadığını ve açıklama yapabilecek kimsenin o an için okulda bulunmadığı öğrenildi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.