1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. İLYAS ABDULLİN 40. SANAT YILINI KUTLUYOR
İLYAS ABDULLİN 40. SANAT YILINI KUTLUYOR

İLYAS ABDULLİN 40. SANAT YILINI KUTLUYOR

YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi İlyas Abdullin’in 40. Sanat Yılı’nı kutluyor.

A+A-

ATATÜRK KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ’NDE DÜZENLENECEK ETKİLİKTE DÜNYACA ÜNLÜ BİRÇOK VİRTÜÖZ DE SAHNE ALACAK

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi İlyas Abdullin’in 40.  Sanat Yılı’nı yarın akşam YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da kutlayacağı belirtildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Dünya’nın sayılı keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen İlyas Abdullin, YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde keman dersleri veriyor. Abdullin’in bugüne kadar birçok önemli projeye imza attığı ve sayısız öğrenci yetiştirdiği kaydedildi.

Yarın akşam saat 20.30 da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek “Sanatta 40. Gurur Yılı” kutlamasının, dünyaca ünlü birçok virtüözün katılacak olması nedeni ile “Kıbrıs’ta Buluşalım” teması ile yapılacağı vurgulandı.

Etkinliğe Almanya’dan Opera Sanatçısı Liuba Beller, Azerbaycan’dan Klarnet Virtüözü Vugar Sultanov, Kırım’dan dünyanın en iyi Jaz Gitar sanatçısı olarak kabul edilen Enver İzmaliov, Türkiye’den Keman sanatçısı Peter Mekayev, Tataristan’ın pop müzik starı Liliya Bukeeva, Rusya’dan caz grubu The Blue Brother’s, Türkiye’den Piyano sanatçısı Prof. Dr. Alexander Mekayev, Rusya’dan Piyano Prof. Dr. Oleg Belotcerkovskii ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden Expromte Trio grubu katılacak.

Etkinliğe tüm halkın davetli olduğu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.