1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İMAMA 'KISA KES' DİYEN ŞEN DOĞRU YAPTI!
İMAMA 'KISA KES' DİYEN ŞEN DOĞRU YAPTI!

İMAMA 'KISA KES' DİYEN ŞEN DOĞRU YAPTI!

Herkesin içinden geçen bu...

A+A-

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen'in trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki torunu Alp Ali Şen toprağa verildi.

Ali Şen, defin sonrasında imam'ın tarihi müfredatının tekrarı gibi devam eden duasına tepki gösterdi ve  "masalı kes, yeter" diyerek duayı bitirmesini istedi.

Tabii bu tepkiden sonra İslamcı medya Ali Şen'i, yaşadığı acıya aldırış etmeden hedef tahtasına koydu. Yeni Akit "gazetesi", "Ali Şen'den imama çirkinlik" başlığını kullandı.

Peki Ali Şen haksız mıydı?

Aslında Ali Şen bugüne kadar birçok kişinin söylemeye cesaret edemediği bir gerçeği, cesurca ve samimiyetle haykırdı.

Maalesef imamlar, özellikle  "ünlü cenazeleri"ni son zamanlarda şova dönüştürmeye başladı.

Yaşadığı acı ile ayakta zor duran Ali Şen, torununun cenazesinde Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Atatürk'ten Fatih Sultan Mehmed'e uzanan "dua şovu"na daha fazla dayanamadı ve "masalı kes" dedi.

Samimi olalım. Aslında Ali Şen, oradaki kalabalığın ve belki de bu görüntüyü izleyenlerin büyük bir kısmının söylemek istediği, ancak "linç edilmek" korkusuyla sessiz kaldığı bir tepkiyi haykırdı. Yani "kral çıplak"dedi.

İSLAMDA DUA BU DEĞİL

Aslında yaşanan durum, Türkiye'de artık dinin siyasete alet edilmesi modasına imamların da ayak uydurmasından başka bir şey değil. Amaç toplumun ve tabii devletin "kutsal"larına övgüler dizerek puan toplamak...

Bir imamın görevi, özellikle ünlülerin katıldığı cenazelerde, tarih müfredatını sil baştan tekrar etmek ve  kafiyeli cümlelerle alışılmış ezberleri tekrarlamak değildir. O Cenazede konuşulması gereken Atatürk'ün veya Fatih Sultan Mehmed'in kahramanlıkları, Anadolu'nun kuruluşu da değildir.

Bir din görevlisinin yapacağı şey acılı aileye teselli vermektir. Hayatını kaybeden kişiye cenneti dileyerek dua etmek, ailesine, sevenlerine nasıl sabredeceklerini anlatmaktır, acıyı hafifletmektir. Ve elbette insanların yaşadığı acıyı, ayakta zor durabildiklerini akılda tutarak kısa kesmektir.

Çünkü dini yaşamak, her şeyden önce samimiyet gerektirir.

Eğer bu dinin peygamberi, camide yaşlılar, çocuklar ve hastalar olabileceği ihtimali ile namazı dahi kısa tutmayı tavsiye etmişse, elbette ki imamların buradan dersler çıkarması gerekir.

Özetle Ali Şen, ezberci ritüellerle konuşan imama, dinin gerektirdiği gibi samimiyetle tepki göstermiştir ve bu "masal"ın bitmesini istemiştir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.