1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMAMLAR 'BUDADIK' DEDİ
İMAMLAR 'BUDADIK' DEDİ

İMAMLAR 'BUDADIK' DEDİ

KKTC'de okaliptüs ağacı köyün muhtarıyla imamını bir birine düşürdü;

A+A-

Mormenekşe köyünde cami avlusunda bulunan altı okaliptüs ağacının imamlar tarafından Orman Dairesi ekibine kestirilmesi, olaydan haberdar edilmeyen köy muhtarını kızdırdı.

Muhtar Sayım Aytürk, Orman Dairesi ekibinin ve cami imamlarının kendisine haber vermeden köylünün ortak alanı içerisindeki okaliptüs ağaçlarını, budama maksatlı da olsa kesmelerinin kabul edilebilir bir durum olmadığını savundu.

Yaz aylarında koyu gölgeleriyle camiye ve cami bahçesine gelenlerin ferahladığı alanın ağaçlarının kesilmesinin etik olmadığını ileri süren Aytürk, köy halkının her gün kendisinden hesap sorduğunu iddia etti.

“Yeşili ağacı seven tüm dernek ve kişileri gelip yapılan ağaç katliamını yerinde görmeye davet ediyorum. Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu da gelsin Orman Dairesi nasıl budama yaptı görsün” derken, her gün yeşili tükenen Kıbrıs’ın halkının da tükeneceğini söyledi.

Muhtar Aytürk, yapılan budamanın kurallara uygun olup-olmadığının incelenmesi gerektiğini belirterek, “Budama gerekli miydi yoksa odun çıkarmak amacıyla mı yapıldı, bunu merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

İmamlar savunmada

Köy İmamları Habib Kargı ve Mahmut Ayyıldız ise yaptıkları açıklamada ağaçların cami avlusunun çevresine dikilen 30 zeytin ağacının daha rahat büyümesi için budandığını söyledi. Kesilen ağaçların yaprak ve dallarının cami avlusunda kirlilik yarattığını da savunan iki imam, Orman Dairesi’nden görüş aldıklarını anlattı.

İmamlar ayrıca, “Orman Dairesi ekibinin gelip ağaçları budadığını, kesilen odunları ise daireye parasını ödeyerek üç imam arkadaş aldı” diyerek, muhtarın tavrını eleştirdi.

Kıbrıs
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.