1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMAR PLANI, MART 2017'DE HAYATA GEÇECEK!
İMAR PLANI, MART 2017'DE HAYATA GEÇECEK!

İMAR PLANI, MART 2017'DE HAYATA GEÇECEK!

Girne İmar Planı, Mart 2017'de hayata geçecek

A+A-

Deniz Abidin

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, İmar Planı çalışmalarının devam etmekte olduğunu belirterek, Girne Belediyesi ile Çatalköy Belediyesi'nin ortak çalışması olduğunu söyledi. Güngördü, Şehircilik Dairesi'nin kontrolünde devam eden İmar Planı çalışmalarının 55/89 sayılı İmar Yasası gereğince Şehircilik Dairesine yetki verdiğini kaydetti. İmar Planı'nın Girne hudutlarını ve Çatalköy belediye hudutlarını kapsayan  bir plan olduğunu anlatan Güngördü, her türü peronel, ulaşım, teknik  ve lojistik desteğin sağlandığını kaydetti. Güngördü, işlerin, Girne Belediyesi adına sorumlu olan bir kişi, Lefkoşa Şehir Planlama adına bir kişi ve Çatalköy Belediyesi adına sorumlu bir kişi tarafından koordine edildiğini belirtti. Güngördü, İmar Planı çalışmaları çerçevesinde arazi çalışmalarının sona erdiğini söyleyerek, arazilerdeki gerekli bilgilerin toplandığını belirtti.

"Arazilerdeki çalışmaları bitirdik"

Güngördü, şunları söyledi,"Karmi'nin tepesinden Arapköy'ün tepelerine kadar bütün araziler ve binalar tek tek dolaşıldı. Hangi arazide ne varsa tespit edildi. Boş olan yazıldı. Bina sayısı, kat sayısı, konut mu iş yeri mi olduğu detaylı olarak araştırıldı. Şimdi bunların haritalara ve çizelgelere işlenmesi kaldı. Arazilerdeki çalışmaları bitirdik, ofisteki çalışmalara geçildi. Bu da Lefkoşa Şehir Planlama'da devam etmektedir"

"Halka açık toplantı yapılacak"

Girne İmar Planı çalışmaları için Girne Belediyesi'nin bir yıl süre ile iki şehir planlayıcısı istihdam ettiğini ifade eden Güngördü, bütün söylenenler ve bütün öngörülerin gerçekleşmesi durumunda Kasım sonu Aralık başı halka açık toplantıların başlayacağını söyledi. Güngördü, plan hakkındaki görüş ve düşüncelerin alınacağına vurgu yaparak, sivil toplum örgütlerine ve devlet birimlerine yazılar yazıldığını kaydetti. Güngördü, tüm yazışmaların yapıldığını ve yanıtlarının beklendiğini dile getirerek, gelen yanıtlar doğrultusunda bir defa Çatalköy'de, bir defa da Girne'de olmak üzere halka açık toplantı yapılacağını söyledi. Güngördü, gerekmesi durumunda bir defa da ortak toplantı yapılabileceğini belirtti. Güngördü, Girne İmar Planı'nda hedeflerinin 2017 yılının Mart veya Nisan başı olduğunu kaydetti. Güngördü," Biz Bakan'a İmar Planı'mız hazırdır, bunu hükümete götür, Meclis'e götür ve Resmi Gazete'de yayımla dediğimizde faaliyete girmiş olacak. Hedefimiz Mart veya Nisan ayı başıdır" diye konuştu. Güngördü, İmar Planı çalışmalarının hükümet değişikliğinden dolayı kendisine yansıyan herhangi bir olumsuzluk olmadığını da ekledi.  

"Düşüncemizi halkımızla paylaşacağız"

Girne Belediye Başkanı Güngördü, Girne Dome Otel'den Eski Gümrük Binasına kadar olan bölgeyi kapsayan alanının Girne Belediyesi tarafından projelendirildiğini ve Belediye Meclisinde onaylandığını söyledi. Güngördü, bu alanın düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlara mektup yazıldığını anlatarak, 5 Ağustos'a kadar görüş almak için zaman verdiklerini kaydetti. 5 Ağustos'tan sonra gelen görüşler doğrultusunda bu projenin ne olduğu hakkında vatandaşlarla iyi idare yasası çerçevesinde toplantılar yapılacağını belirten Güngördü, "projemizle ilgili düşüncemizi halkımızla paylaşacağız"dedi. Güngördü, vatandaşlardan gelen talep ve düşüncelerin de mutlaka projeye katılacağını söyleyerek, ihale sürecine geçileceğini belirtti.

"Girne'deki ana hatlarda bazı sorunlar var"

Girne Belediye Başkanı Güngördü, Türkiye'den gelen su konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Güngördü, Girne Belediyesi'nin Türkiye'den  gelen suyla ilgili geçiş sürecinde abonelik anlaşmasının imzalanmasını belediye meclisinin oybirliğiyle kabul ettiğini belirtti. Güngördü, bundan sonraki sürecin formaliteleri yerine getirmek olacağını söyleyerek, personelin Tarım Bakanlığı'na giderek sözleşmelerin alınacağını ve imzalanarak sürecin başlayacağını kaydetti. Güngördü, Türkiye'den gelen suyun döşendiği Girne'deki ana hatlarda bazı sorunların yaşandığını ifade ederek, bazı kısımlarında testi geçmediğinin söylendiğini, elektrik akımı temininde zamana ihtiyaç olduğunun söylendiğine dikkat çekti.

Güngördü, bazı teknik sorunların var olduğunu belirterek, idari hiçbir sorunun ise kalmadığını belirtti.

"Suyun kalitesinde bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum"

Güngördü, şunları söyledi, "Bize verilen bilgi doğrultusunda Girne'ye Türkiye'den gelen suyun yazın sonunda ulaşacağıdır. Yani Ağustos sonu. Ben Çamlıbel'deki arıtma tesisini gördüm. Çamlıbel'deki arıtmada bütün işlemler teknik bir sorun olmadığı ve sistem doğru çalıştığı sürece suyun kalitesinde bir sorun yaşanmayacak. Benim şahsi görüşüm budur. Türkiye tarafından getirilen ve döşenen ana borular fabrikadan çıktı. Dolayısıyla bu fabrikadan çıkan boruların da ilk su verildiği zaman bir miktar bulanıklık ve bir miktar kirlilik veya kalitesinde düşüş olabilir. Bu deneme süresinde zaten borunun suya verilmesinden en geç on beş gün içinde borular temizlenecektir. Gerekli basınçları alacak, herhangi bir yerde sızma varsa bunlar mutlaka tespit edilecektir. Sonuçta suyun kalitesinde bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum"

Güngördü, geçiş döneminde dezenfekte sorunlarının ortadan kaldırılması ve klorünün ayarlanması konusunda mutlaka bir deneme sürecine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yeni Bakış
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.