1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMDADA İTFAİYE YETİŞTİ
İMDADA İTFAİYE YETİŞTİ

İMDADA İTFAİYE YETİŞTİ

İmdada itfaiye yetişti

A+A-

Sıcakların artmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanında yangın meydana geldi

Melin DOBRAN
Sıcak havanın etkili olduğu Kuzey Kıbrıs genelinde dün ve önceki gün birçok yangın meydana geldi.

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat bölgesinde, dün farklı saatlerde 3 kez yangın çıktı. Sabah saatlerinde Haspolat Sanayi bölgesinde, bir çukura dökülen ve yakılmak istenen çöplerden dolayı yangın çıktı. Öğle saatlerinde ise Hamitköy-Haspolat anayolundaki orta refüj içerisine atılan izmaritten dolayı, 4x40 ebadında kuru otlar yandı. Yine Haspolat yolunda, yol kenarına atılan izmaritten dolayı, yaklaşık 4 metre kare alan içerisinde kuru otlar yandı. İhbarlar üzerine bölgeye giden Lefkoşa itfaiye ekipleri, yangınları kısa sürede kontrol altına aldı. Çıkan yangınlar sonucu herhangi bir zarar ziyan olmadı.

Erkan Korkmaz’ın kara günü
Öte yandan Küçük Kaymaklı bölgesinde dün akşam saat 19.00 sıralarında Erkan Korkmaz’ın kullanımında olan evin merdiven boşluğunda yangın çıktı.
Yangında merdiven ayakları üzerinde bulunan 2 çekmeceli, 4 gözlü 2 kapaklı ahşap dolap ve içerisinde bulunan porselen tabaklar ve kaplar, elektrikli süpürge ve pencere kasası zarar gördü.
Lefkoşa İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Zümrütköy’de narenciye ağaçları yandı
Zümrütköy-Şahinler anayolu üzerinde ise önceki gün öğle saatlerinde yangın çıktı. Sebebi henüz tespit edilemeyen yangında Mustafa Emin’e ait 24 ve Hülya Tozakı’ya ait 40 narenciye ağacı ile her iki bahçedeki sulama hortumları yandı.

Kalkanlı Piknik Alanı alevlendi
Kalkanlı’da piknik alanının güney batı kısmındaki ormanlık arazi içerisinde de dün saat 13.00’te yangın çıktı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, henüz nerden çıktığı tespit edilemeyen yangın itfaiye ve Orman Dairesi ekipleri tarafından söndürülürken; yangın sonucu, yarım dönümlük arazi içerisinde bulunan 20 adet yetişkin çam ağacı ile maki bitki örtüsü yanarak zarar gördü.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.