1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IMF GÜNEY KIBRIS’A YÖNELİK 4’ÜNCÜ YARDIMA ONAY VERDİ
IMF GÜNEY KIBRIS’A YÖNELİK 4’ÜNCÜ YARDIMA ONAY VERDİ

IMF GÜNEY KIBRIS’A YÖNELİK 4’ÜNCÜ YARDIMA ONAY VERDİ

Rum makamlarının, ortaya konulan hedeflere uymasıyla ilgili olumlu yorumlar yaptığı haber verildi;

A+A-

 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu’nun, Rum kesiminin, Troyka ile işbirliği içerisinde karar verilen ekonomik programa adaptasyonuyla ilgili dördüncü değerlendirmesini dün tamamladığı ve Rum makamlarının, ortaya konulan hedeflere uymasıyla ilgili olumlu yorumlar yaptığı haber verildi.

IMF’nin, dün bu çerçevede Güney Kıbrıs’a yönelik 84 milyon Euro’luk dördüncü yardıma (kredi dilimi) onay verdiğini yazan Simerini gazetesi, IMF’nin Güney Kıbrıs heyeti Başkanı Delia Velculescu tarafından hazırlanan raporun, Rum kesiminin ekonomik uyum programının olumlu bir şekilde değerlendirilmesine katkısı olduğunu ifade etti.

Öte yandan IMF Başkanı Christine Lagarde’nin, bir yandan Rum kesimini övdüğünü, bir yandan da Rum kesimine yönelik uyarıda bulunduğunu kaydeden gazete, Troyka heyetinin de 15 Temmuz’da yeniden Güney Kıbrıs’a gideceğinin haberini verdi.

Gazete Lagarde’nin kısaca, Güney Kıbrıs’ın ekonomik program konusunda iyi gittiğini, ancak daha yapacak çok şey olduğuna işaret ettiğini ekledi.

RUS VATANDAŞINDAN DAVA

Öte yandan gazete başka bir haberinde ise, Güney Kıbrıs’ta meydana gelen ekonomik kriz sonucu batan Laiki Bankası’nda yüksek miktarda mevduatı bulunan bir Rus kadının, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi, Euro grubu ve Avrupa Merkez Bankası aleyhinde, AB Genel Mahkemesi’nde dava açtığını haber verdi.

Rus kadının bankada 3 milyon 300 bin Euro’luk hesabı olduğunu, ancak Euro grubunun 2013 yılının Mart ayında aldığı kararlar yüzünden kendisine bu paranın yalnızca 100 bin Euro’ya kadar olanını idare etme izni verildiğini anlatan gazete, kadının bunun öncesinde ise Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nde Rum Yönetimi aleyhine dava açtığını belirtti.

Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ndeki davanın şu an tarafların savunmalarının listelenmesi aşamasında bulunduğunu yazan gazete, kadının 3 milyon 200 bin Euro’yu aşan tazminat haricinde, kaybettiği faizlerini talep ettiğini de ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.