1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “İMİTASYON ÜRÜNLERİN KKTC’YE GİRİŞİ YASAKLANIRSA KAOS OLUR”
“İMİTASYON ÜRÜNLERİN KKTC’YE GİRİŞİ YASAKLANIRSA KAOS OLUR”

“İMİTASYON ÜRÜNLERİN KKTC’YE GİRİŞİ YASAKLANIRSA KAOS OLUR”

“İMİTASYON ÜRÜNLERİN KKTC’YE GİRİŞİ YASAKLANIRSA KAOS OLUR”

A+A-

KKTC Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu, imitasyon ürünlerin KKTC’ye girişinin yasaklanması halinde kaos olacağını savundu.

Ülkede bir çok esnafın, çantadan ayakkabıya geniş bir yelpazede bulunan bu ürünlerden sattığını ve geçimini bunları satarak sağladığını ifade eden Altuncuoğlu, söz konusu ürünlerin hem Türkiye’de hem de Güney Kıbrıs’ta da satıldığını kaydetti.

Altuncuoğlu şöyle dedi: “Bu ürünlerin adaya girişleri yasaklanırsa büyük bir kaos yaşanacaktır. Binlerce vatandaşımız kazandıkları birkaç kuruştan olacak ve iflas edecektir. Burada anladığımız Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin yapamadığını bizim hükümetimiz yapacaktır. Bilindiği gibi Rum Hükümeti uzun bir zamandır vatandaşlarının ülkemizden aldıkları bu ürünleri kapılarından geçirmemektedir. Buna rağmen Rum vatandaşları yine de üstlerine giyerek de olsa bu ürünleri almaktadır... Kime hizmet ettiklerinin bir türlü anlamakta zorluk çekiyoruz. Ülke ekonomisi dibe vurmuşken ve esnafları bu kadar sıkıntı çekerken ülke ekonomisini zora sokmak mı gerekir. Haberde tüm ürünlerde TSE belgesi aranacakmış. Dünyada hangi ülkede konfeksiyonda TSE belgesi vardır...   Hükümetten derhal bu konuda bir açıklama yapması ve binlerce vatandaşımızın rahatlamasını sağlamasını istiyoruz. Aksi takdirde on binlerce vatandaş bunu gereğini yapar ve meclis önünde, başbakanlık önünde hayatlarında görmedikleri kalabalığı görürler.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.