1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMO, SU TEMİN PROJESİNİN TÜRKİYE AYAĞINDA SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
İMO, SU TEMİN PROJESİNİN TÜRKİYE AYAĞINDA SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

İMO, SU TEMİN PROJESİNİN TÜRKİYE AYAĞINDA SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), “Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Su Temini Projesi” kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri tarafından yürütülmekte olan Türkiye Kara Yapıları İnşası ve Deniz Geçişi faaliyetleri ile ilgili Taşucu ve

A+A-

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), “Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Su Temini Projesi” kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri tarafından yürütülmekte olan Türkiye Kara Yapıları İnşası ve Deniz Geçişi faaliyetleri ile ilgili Taşucu ve Anamur’a 3 günlük teknik gezi düzenledi.

İMO Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 20 kişilik heyet, projenin en iddialı aşamalarından birisi olan Deniz Geçişi için kullanılacak boru hatları bağlantı aksamları ile imal edilen diğer ankraj malzemelerinin bulunduğu Taşucu Seka Limanı ile Alaköprü Barajı ile Hidroelektrik Santral yapılarının bulunduğu Dragon Çayı’nda incelemelerde bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

“TC Devlet Su İşleri Teknik Personeli nezaretinde gerçekleşen teknik geziye katılan, İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri program kapsamında; ilk olarak Taşucu Seka Limanı’nı ziyaret etti. Burada ilgili projenin en iddialı aşamalarından birisi olan Deniz Geçişi için kullanılacak boru hatları bağlantı aksamları ile imal edilen diğer ankraj malzemelerini yerinde görme imkanı buldu ve kafileye Deniz Geçişi ile ilgili teknik bilgi içeren sunum yapıldı.

Teknik gezinin 2. ve 3. gününü Anamur’da geçiren İMO üyeleri, Dragon Çayı üzerine inşa edilmiş ve KKTC’ye temin edilecek suyun ilk depolama alanı olan Alaköprü Barajı şantiyesini ziyaret etti. Ayrıca bölgeye enerji temini maksadı ile inşa edilen Hidroelektrik Santral yapılarını incelemek ve görmek için inşaat sahasını ziyaret etti.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.