1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İMZALAMA DEDİM, İMZALADI”
“İMZALAMA DEDİM, İMZALADI”

“İMZALAMA DEDİM, İMZALADI”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Zürih öncesi Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’na “Zürih’te önüne konacak olan bir belgeye sakın imza atma, ne olduğunu görelim” dediğini,

A+A-

Sertoğlu’nun imza atarak ülkeye döndüğünü belirtti..

 

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Serdar Denktaş gündeme dair açıklamalar yaptı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu arasında imzalanan geçici metin ile ilgili açıklamalar yapan Denktaş “Sertoğlu’na metni imzalama diyerek dostça uyarılarda bulundum, ancak gidip imza atarak ülkeye döndü” dedi.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Zürih zirvesi öncesinde KTFF Başkanı ile gidip görüştüğünü, kendisine;  ‘Önüne konacak olan bir belgeye sakın imza atma. Temas kur, ne olduğunu görelim anlayalım, varsa itirazımız söyleyelim. En zor koşulda dahi kalsan ‘genel kuruluma götüreceğim’ diyerek imza atma. O imza atıldığı takdirde bil ki ok yaydan çıkmış olur. Genel kurul tarafından iş reddedilmiş olsa bile o senin cebinden çıkarıp başka bir tarafa verdiğin bir haktır’ diyerek dostça uyarıda bulundum. Karşılıklı ‘tamam’larla anlaştık. Ancak ne var ki, federasyon başkanı gitti ve imza atarak ülkeye döndü” dedi.

“Yetki tamamen KOP’ta”
Zürih zirvesi sonrasında federasyon başkanına, ‘nasıl böyle bir anlaşmaya imza attığını’ sorduğunu da belirten Denktaş, olayın boyutlarına ve tehlikelere dikkat çekti.
Denktaş; “Olan nedir? Bu imza ile birlikte KTFF, KOP’a ait üye futbol takımları arasında sade bir üye oldu. Yetki ise tamamen KOP’da. Bizim buradaki liglerimizde takımlar arasında bir anlaşmazlık olursa ve ‘Ceza Kurulu’na şikâyet ederler veya ‘Ceza Kurulu’ birkaç oyuncuya veya bir takıma ceza verir ve o ceza alan takım bundan hoşnut değilse son kararı şimdi artık kim verecek bilir misiniz? KOP” dedi.

Osmosis örneği
Denktaş bu durumun Rum liderlerinden Papadopoulos’un bir zamanlar ‘içimizde kaynatma, eritme’ anlamına gelen ‘osmosis’i hayata geçirdiğini de öne sürerek; “şimdi bu anlaşma ile tam anlamıyla futbolumuz o noktaya getirildi.
Eğer genel kurul bunu kabul ederse futbolumuz artık Rum egemenliğinin altına girmiş olur. Orada ilerleyebilirse ilerler” dedi ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Sanki yarın Real Madrid ile oynayacağız”
Yaratılan havanın da gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Serdar Denktaş; “Sanki benim gençlerim yarın Real Madrid ile maç yapacak, ertesi gün gelecek Arsenal’de oynayacak. Yok, böyle bir şey. Dostluk maçı yapmamız dâhil olmak üzere KOP’un vereceği karara bağlıdır.  Yani biz tüm haklarımızı KOP’a devrediyoruz.

Birde 4 Türk, 4 Rum izleme grubu oluşacak da izleyecekmiş maçları. Ama başka hiçbir etkisi yok. Sadece izleyici konumundayız. Bu kabul edilemez. Ümit ederim, kulüplerimiz olayın nereye götürüldüğünü anlar, çünkü olay tamamen Rum dış politikasına uygun bir yere sokulmuştur ve eğer bu kabul edilirse bilin ki başlayacağı söylenen siyasi görüşme sürecinde de aynı şeyi karşımızda bulacağız. Böyle bir hata yapılamazdı” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.