1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMZALAR ATILDI EYLEM KALKTI
İMZALAR ATILDI EYLEM KALKTI

İMZALAR ATILDI EYLEM KALKTI

Haklar verildi, eylem bitti;

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) çalışanların başlattığı iş yavaşlatma eylemi, dün LTB yönetimi ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasıyla son buldu. Belediyedeki 111 geçici personelin kadroya alınması ve uzun süredir verilmeyen kademe ilerleme haklarının da verilmesiyle eylemlerini sonlandıran belediye çalışanları, özellikle günlerdir toplamadıkları çöpleri kaldırmak için işbaşı yaptı.

2014 yılı sonuna kadar geçerli olacak toplu iş sözleşmesine LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile BES Başkanı Savaş Bozat imza koydu. Belediye Başkanlığında gerçekleşen töreninde Belediye Müdürü Mehmet Çakmak ile sendika yönetimi de hazır bulundu.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, imza öncesi yaptığı açıklamada 2013-2014 yıllarını kapsayacak sözleşmede önemli olan iki nokta olduğunu söyledi.

Bunlardan birincisinin, 2012 yılında kadrolanan 134 kişinin kademe ilerlemelerinin o günden bugüne kadar verilmemesi olduğunu anlatan Fellahoğlu, bu kişilerin 2005 ve 2006 yıllarından beridir geçici olarak çalıştıklarını ifade etti. 134 kişinin ağır ve zor işlerde çalışanlar olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, “Bu hakları bu kişilerin hak ettiklerine inanıyorum” dedi.

İkinci konunun ise 111 kişinin belediyede geçici olarak çalıştırıldığını ve bu kişilerin kadrolanırken memur arkadaşların olduğu gibi geçici çalıştırıldıkları dönemde de kademe ilerlemesi alacakları yönünde belediye meclisinin oy birliği ile karar ürettiğini söyledi.

 “Elimizi taşın altına koyduk”

Çöp sorununun ortadan kalkmasını için en kısa zamanda toplu iş sözleşmesini imzalamayı istediklerini de ifade eden Fellahoğlu, şöyle devam etti:

“Bu yüzden belediye meclisini ivedi olarak toplantıya çağırdım. Gelen ve gelme cesaretini gösteren, sorunlara sahip çıkma cesaretini ortaya koyan meclis üyesi arkadaşlar ile hep beraber elimizi taşın altına koyduk. Grev uygulamasını ortadan kaldırmak için toplu iş sözleşmesine imza koyduk. Belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bunun Lefkoşa halkına iyi sonuçlar getirmesini dilerim.”

Kadrolanan işçilerin belediyeye yıllık külfetinin ne olacağı sorunsuna ise Fellahoğlu, 3 milyon TL’lik ek bir maliyet getireceğini ifade ederek, “Ümit ediyorum bundan sonra daha fazla çalışarak gelirlerimizi de artıracağız. Devlet katkımız 4 milyon TL artmıştır. Bir şey olmazsa oradan karşılayacağız. Lefkoşalıya daha iyi hizmet vererek, daha çok sahip çıkarak gelirlerimizi artıracağımıza inanıyoruz. Sendika da bana bu sözü vermiştir. Aynı geminin içerisindeyiz. Belediyeyi kurtarmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ni içine düşürdüğü güç durumdan sadece belediye başkanının kurtaramayacağını da anlatan Fellahoğlu, hep birlikte bir sinerji yayarak, sendika, çalışanlar, Lefkoşa halkının yapacağı bir pozitif katkı bulunduğunu söyledi.

 Bozat: LTB’yi kurtaracağız

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat ise, son 28 ayda iki toplu iş sözleşmesine imza atmaktan gurur duyduğunu kaydederek, “Belediyenin ağır yükünü çeken işçiler yıllardır çok ciddi mağduriyetlerle mağdur olmuştur. Günü gelecek herkes kadrolanacak demiştim. Şimdi herkes kadrolandı” dedi.

İmza aşamasına gelene kadar kendisi gibi çalışanların da çok büyük bir heyecan yaşadığını ve geleceğe artık umutla bakacaklarını ifade eden Bozat, “Bundan sonraki süreçte çalışanlar işlerine dört elle sarılsınlar. Lefkoşa Belediyesi’ni kurtarmak için eskisinden daha fazla çalışsınlar” dedi.

 
“Temizlik çalışanları hemen işbaşı yapacak”

Şu anda belediyede geçici memur ve işçi kalmadığına dikkat çeken Bozat, bugünden itibaren iş yavaşlatma, grev ve anayasal haktır diye çeşitli yorumlara varan eylemlerin ortadan kalktığını söyleyerek “Başkanın da haberi yoktur. Biz sözleşme öncesi temizlik işçileri ile bir toplantı yaptık. Hedefimiz önümüzdeki pazar gününe kadar Lefkoşa’yı öncesinden daha temiz bir şekle getirmektir. Cumartesi ve pazar günü çalışacak temizlik işçilerini sendikamız belirli bir rakam vererek ödeyecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.