1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İNANDIĞI BİRİNE GÖREV VERMEK İSTİYOR
İNANDIĞI BİRİNE GÖREV VERMEK İSTİYOR

İNANDIĞI BİRİNE GÖREV VERMEK İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, devlet ve hükümet yetkilileri ile halkın bayram tebriğini kabul etti.

A+A-

EROĞLU: “EKONOMİYİ DAHA YUKARI TAŞIYACAK VE HALKI NMUTLU EDECEK BİR HÜKÜMET TEMENNİ EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, devlet ve hükümet yetkilileri ile halkın bayram tebriğini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki Ramazan Bayramı tebrik kabulü, saat 18.30’da; Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Gazinosu’ndaki tebrik kabulü ise, saat 19.30’da yer aldı. Eroğlu ve Savaş, tebrik kabullerini eşleriyle birlikte gerçekleştirdiler. 

Cumhurbaşkanlığı’ndaki bayramlaşmaya Başbakan Sibel Siber; Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça; KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş; Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun,  Tümen Komutanları Tümgeneral İlhan Talu ve Tümgeneral İbrahim Yılmaz, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Avni Angun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı, devlet ve hükümet yetkilileri, askeri ve sivil yetkililer, kurum, kuruluş ve örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KTKA Gazinosu’ndaki bayramlaşmaya ise,  Başbakan Siber, devlet ve hükümet yetkilileri, askeri ve sivil yetkililer, kurum, kuruluş ve örgüt temsilcileri ile halk katıldı.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, tebrik kabulündeki konuşmasında, Erenköy direnişi ile Ramazan Bayramı’nın  aynı güne denk geldiğini belirterek, bu yıl bayaramı kutlarken hükümet kurma çalışmalarının da gerçekleşmekte olduğunu söyledi.

Ekonomiyi daha yukarı taşıyacak ve halkı nmutlu edecek bir hükümet temenni eden Eroğlu, başlayan temaslarda milletvekillerinin yemininden sonra hükümet kurma aşamasına gelineceğnine inandığını dile getirdi.

Kendisine düşen görevin partilerle ayrı ayrı görüşmek ve hükümeti kuracağına inandığı birine görev vermek oplduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, yeni hükümete başarılar diledi.

Görevde kaldığı sürece hükümetlere yardımcı olmaya çalışasacağını belirten Eroğlu,  “ancak görev partilerindir. Benim gördüğüm sıkıntı ve yanlışlarla ilgili ikazda bulunma, Bakanlara Kurulu’na gidip başkanlık etme gibi görevim de var. Ama daha ziyade hükümetin halkın yararına alacağı kararlar benim tarafından onaylanacak kararlardır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkı mutlu huzurlu edecek bir hükümetin teşkilini arzu ettiğiini belirtti ve halka sağlık  ve mutluluk, GKK ile KTBK’ya başarılar diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.