1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNATÇI AİLESİ İSYAN ETTİ
İNATÇI AİLESİ İSYAN ETTİ

İNATÇI AİLESİ İSYAN ETTİ

İnatçı Ailesi... dalgıç pompa ...Beyarmudu Belediyesi...

A+A-

Türkmenköy’deki su olayı bu kez bir aile ile belediyeyi karşı karşıya getirdi. İnatçı Ailesi arazilerinin içerisindeki su kuyusuna dalgıç pompa yerleştiren Beyarmudu Belediyesi’ne pompayı çıkarması için 3 gün süre verdi. Aile adına konuşan Niyazi İnatçı, “Belediye pompayı çıkarmazsa ben kendi ellerimle söküp teslim edeceğim” dedi.

Niyazi ve Abdullah İnatçı, Beyarmudu Belediyesi ile Vadili Belediyesi’nin kendi kuyularına kadar su boruları döşediğini, amaçlarının bu suyu kullanmak olduğunu ifade etti. Ancak Beyarmudu Belediyesi’nin bununla kalmayıp kuyuya bir de pompa yerleştirdiğini söyleyen Niyazi İnatçı, “Biz artık kendi kuyumuzu çalıştırıp su almak istiyoruz,  Beyarmudu Belediyesi buna olanak vermiyor, kuyunun ağzını kapattı” dedi.

Pazar gününe kadar süre
Su kuyusunun içinde bulunduğu araziyi devletten önce tahsis olarak aldıklarını ifade eden Niyazi İnatçı, daha sonra bu arazinin tapusunu 2013 yılında teslim aldıklarını belirtti. Arazinin kendi tahsisleri altında bulunduğu sırada Su Dairesi tarafından kazıldığını ancak kendilerinin bundan haberleri olmadığını söyleyen Niyazi İnatçı, “Şu anda kuyu çalışmıyor, biz kuyumuzu çalıştırmak istiyoruz” diye konuştu. Niyazi İnatçı, “Belediye Pazar gününe kadar bu kuyudan motorunu almazsa biz çıkaracağız” dedi.

“Kaymakamlıktan cevap bekliyoruz”
Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ile yapılan telefon görüşmesinde Belediye Başkanı İlker Edip, olayı doğruladı ve konuyu Kaymakamlığa ilettiklerini, oradan cevap beklediklerini söyledi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.