1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNCE AV 12 OCAK’TA BAŞLIYOR
İNCE AV 12 OCAK’TA BAŞLIYOR

İNCE AV 12 OCAK’TA BAŞLIYOR

Birinci İnce Av mevsimi 12 Ocak’ta başlıyor.

A+A-

AVCILAR 2 MART’A KADAR 15 GÜN AVLANACAK

AVLANMAK İSTEYENLER 31 TEMMUZ’A KADAR GEÇERLİ AV RUHSATI TAŞIMALI

Birinci İnce Av mevsimi 12 Ocak’ta başlıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre avcılar 2 Mart’a kadar 15 gün avlanabilecek.

12–15- 19- 22- 26- 29 Ocak 2014, 2- 5- 9- 12- 16- 19- 23- 26 Şubat 2014 ve 2 Mart 2014 günlerinde av faaliyeti yapılacak.

Açıklamaya göre, av faaliyetine katılmak isteyen avcıların, ellerindeki av ruhsatlarının 31 Temmuz 2014’ e kadar geçerli olması gerekiyor.

Av ruhsatlarını yenilemek isteyen kişiler ilçe kaymakamlıklarına başvurabilecek.

Avcılar, av günlerinde kısıtlama olmaksızın çulluk, cikla, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlayabilecek.

Açıklamada bunlar dışında herhangi bir av ve yaban kuş avlanmaması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Avcıların, av faaliyeti esnasında telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhaların korunmasına ve av faaliyeti ile ilgili uyulması gereken kurallara dikkat göstermesi uyarısında bulunuldu.

AVLANMAYA KAPALI BÖLGELER

Açıklamaya göre şu bölgeler ava kapalı olacak:

Av Haritası’nın 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 33, 34, 35, 37, 38, 41, 42, 43, 44, 51, 52, 53 ve 56 numaralı av bölgeleri.

40 nolu av bölgesinde, Girne – Değirmenlik yolunun Ozanköy’e ayrılan yerden Ozanköy’e, oradan köyün doğusundan toprak yol boyunca Çatalköy’e, oradan Çatalköy içerisinden geçip doğu istikametinden Girne – Değirmenlik yoluna, oradan başlangıç noktasına kadar olan bölge.

46 no’lu av bölgesinde, Zeytinlik – Karaman arasındaki taş zeminli toprak yolun kuzeyinde kalan bölge ile Edremit sınırından başlayıp, Yeşiltepe’ye giden geniş yangın şeridinin kuzeyinde kalan bölge.

Karpaz anayolunu İskele’ye bağlayan iki bağlantı yolu (Karpaz anayolu – İskele ile Bahçeler – İskele yolu arasında kalan bölge- Granel Otel’den İskele’ye giden yolun doğusu).

Bafra Tatil Köyü’nün çevresindeki üçgen bölge (10 nolu av bölgesinin doğu sınırı ile Bafra köyünden denize kadar giden toprak yol arasında kalan üçgen bölge) ile Girne- Çatalköy Bölgesi’nde bulunan ve 40 nolu Av bölgesi içerisinde kalan “Korineum” Golf Sahası’nın 300 metre çevresi.

Mevcut av haritasında kırmızı renkle belirlenmiş Sürekli Av Koruma Bölgeleri dışında askeri bölgeler ile Taşkent köyü üzerinde bulunan KKTC Bayrağının bulunduğu bölge ve yanındaki Meteoroloji İstasyonunun 1000m çevresi, tüm göletler ile Mehmetçik köyü girişinde bulunan gölün 500 metre çevresi ile yerleşim yerlerinin 200 metre çevresi.

İskele bölgesinde bulunan ve 16 nolu av bölgesi içerisinde kalan bölge (İskele’den başlayarak İskele-Topçuköy asfalt yolu boyunca Topçuköy’e, oradan asfalt yolu takip ederek İskele’deki başlangıç noktası içerisinde kalan bölge).

Büyükkonuk köyünde bulunan ve 14 nolu av bölgesi içerisinde kalan futbol sahasının 300 metre çevresi.

Güzelyurt-Kalkanlı-Yayla-Gaziveren bölgelerinde 50 ve 54 nolu av  bölgeleri içerisinde kalan bölge (Güzelyurt-Girne anayolu üzerindeki O.D.T.Ü. kampüsü-Kalkanlı kavşağından başlayarak batı yönünde toprak yol boyu, Atış Poligonu yolu, Akdeniz Yayla toprak yoluna oradan güney yönünde toprak yolu takip ederek Yayla’ya, oradan güney  yönündeki toprak yolu takip ederek Gaziveren’e, oradan Gaziveren-Güzelyurt asfalt ana yolunu takip ederek Aydınköy’e oradan güneydoğu yönünde asfalt yolu takip ederek Aşağı Bostancı’ya oradan kuzey batı yönünde asfalt yolu takip ederek Güzelyurt’a oradan kuzey yönünde Güzelyurt-Girne asfalt ana yolunu takip ederek Kalkanlı-Ö.D.T.Ü.  kavşağındaki başlangıç noktasına kadar olan bölge.

Lefkoşa- Gazimağusa anayolunun üzerinde Kurudere köyü karşısında bulunan ve yol boyunca yaklaşık 1 km sınırı devam eden yolun Kuzey, Doğu, Güney ve Bayı sınırı ekili alan (orman) ile çevrili arazi.

Lefkoşa- Gazimağusa anayolunun üzerinde Ulukışla  köyü kavşağından 350 m Lefkoşa istikametine doğu sınırları güney batısı ana yola paralel ve batı, kuzey ve doğu tarafı ekili tarla sınırları ile çevrili olan kıraç tepe.

20 No’lu Av Bölgesi iç inde bulunan, Geçitkale’den Tatlısu’ya giden eski yoldan Tatlısu Çınarlı’ya dönen yol kavşağından Çınarlı istikametine 1.5 km’lik yolun batı kısmı ve sınırları dere yatağı ile çevrili bölge.

3 No’lu Av Bölgesi içinde bulunan, Dipkarpaz köyünün güney istikametinde Dipkarpaz - Kaleburnu yolu üzerinde bulunan Tulumba tepesi.

Sınırları yol ile belirlenmiş 1.2.km’lik alanın bittiği yerden güney istikametine giden toprak yoldan Tulumba Kuyusu’na ve orada bulunan mandıranın önünden geçen toprak yolu takiben ana yola giden yolun ana yola birleştiği yere ve aradan başlangıç noktasına gelen bölge.

3 No’lu Av Bölgesi içinde bulunan, Dipkarpaz manastır asfalt yolu Salih Avcı Ormanına inen toprak yoldan batı istikametine devam eden ve denize paralel en yakın toprak yol, güney istikametine 4.6 km. devam eden ve kumsal ile son bulan yolun güneyinde kalan sahil şeridi, Salih Avcı ormanına giden yolun başlangıç noktasından güney istikametine devam eden asfalt yolun Blue See Otel hududuna kadar olan denize bakan kısmı.

Yedi numaralı avlanma bölgesinde bulunan, balıkçı barınağından başlayarak kuzeye doğru giden toprak yolun doğusunda bulunan ev ile birleşen kavşakta Yeşilköy istikametine doğru yönünde giden toprak yolun kuzey sahili takip eden denize en yakın toprak yol yaklaşık 4 km gittikten sonra denize en yakın noktasında kalan bölgenin denize bakan kısmı.

Kalkanlı – Güzelyurt Bölgesi’nde bulunan ve 50 no’lu Av Bölgesi içerisinde kalan ve telle çevrili “Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları” bölgesi.

Değirmenlik Bölgesi’nde 39, 40 ve 41 no’lu Av bölgelerinin kesiştiği alanda bulunan ve 15 Temmuz 2012 tarihinde Değirmenlik taşocakları bölgesinde meydana gelen yangın sonucunda zarar gören ormanlık alan.

Dikmen’de bulunan ve 42 no’lu Av bölgesi içerisinde kalan telle çevrili eski çöp toplama bölgesi.

Av haritasında bulunan, 7 ve 4 no’lu av bölgeleri içerisinde kalan, deniz kenarındaki eski Harup Ambarlarından başlayarak güney istikametine doğru yolu takip ederek Yenierenköy’e giden yolun doğu kısmı, oradan Yenierenköy içerisinden Sipahi köyüne dönen asfalt yolu takip ederek, Sipahi köyü içerisinden geçip, Dipkarpaz yolu ile birleştiği noktanın doğu kısmında kalan Yat Marina Limanını da kapsayacak şekilde bölge.

Av haritasında bulunan 21 ve 24 no’lu av bölgeleri içerisinde kalan, Alaniçi köyünden başlayarak Alaniçi- Yıldırım arası asfalt yolun kuzey kısmı boyunca Yıldırım’a, Yıldırım’dan asfalt yolun batı kısmı boyunca Akova ve Akova- Geçitkale arası anayolun güney kısmı ile Geçitkale- Alaniçi asfalt yolun doğu kısmı içerisinde kalan bölge.

Av Haritasında bulunan 42 no’lu av bölgesi güney hudutu olan Gönyeli çemberinden doğu istikametinde bulunan fuar kavşağına ,oradan kuzey istikametini takip ederek Devlet Suişleri Su deposuna,Su deposundan Dikmen istikametinde ki 300 metre sonra soldaki toprak yola, toprak yolun batı istikametine doğru  1.5 km sonra Girne- Lefkoşa ana yoluna birleşen noktaya , Girne-Lefkoşa istikametinden Gönyeli çemberinin birleştiği nokta içerisinde kalan bölge.

Av Haritasında bulunan ve 2 no’lu av bölgesi içerisinde kalan Eleousa Manastırı’nın bulunduğu yerin 300 metre çevresi.

SÜREKLİ AV BÖLGESİ OLUP AVLANMAYA AÇIK BÖLGELER

Açıklamaya göre Sürekli Av Koruma Bölgeleri’nden aşağıda tarifi yapılan bölümler Birinci ve İkinci Av Mevsiminde avlanmaya açık olacak:

Dipkarpaz köyünden başlayarak, anayolu takiben kuzeydeki Ayfilos kilisesine, oradan doğu istikametinde asfalt yolu takiben Efendiler Çiftliği’ndeki eski tarihi kiliseye, oradan doğu yönünde denize en yakın paralel toprak yolu takip ederek, sıfır noktasındaki mandıraya, oradan yine doğuya doğru kuzey sahil şeridini takip ederek Eski Tellere, oradan güney istikametine doğru eski telleri takiben Zafer Burnu’na giden asfalt yola, oradan asfalt anayolu takiben Dipkarpaz köyündeki başlangıç noktası içerisinde kalan bölge.

AVCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Açıklamada avcıların uyması gereken kurallar şöyle sıralandı:

“Birinci İnce Av Mevsiminde Avcılar av günlerinde, çulluk, cikla, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlanabilir. Bunların dışında herhangi bir av ve yabani kuş avlanmamalıdır.

Güneşin doğuşu ile batışı arasında av faaliyeti yapılabilir.

Baraj ve göletlerden en az 500 metre uzakta av faaliyeti yapılabilir.

Meskun mahalden 200 metre uzakta av faaliyeti yapılabilir.

Birinci İnce Av Mevsiminde,  avcı beraberinde köpek bulunmamalıdır.

Av bölgelerine araçla gidecek avcılar, tüfeklerini araçlarının bagajında ve kırık olarak bulundurmalıdır.

Avcıların avlanırken hedefini görüp tanımadan ateş etmemeleri ve birbirlerini koruyacak şekilde avlanmaları gerekir.

Avcıların ava kapalı bölgelere girip avlanmamaları ve yasada yer alan kurallar dışına çıkmamaları gereklidir.

Avcılar; av koruma görevlilerinin uyarılarına uymak zorundadır.

Avcılar Yasa veya bu Tüzük kuralları dışına çıkmamalıdır.

Telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhalara zarar verilmemelidir.

Açıklamada av gününden önce başka bir adreste konakladıktan sonra ava çıkacak olan avcıların tüfeklerini de beraberinde götürebilmeleri için tasarruf ve avlanma ruhsatlarına ek olarak İlçe Kaymakamlıklarından Taşıma İzni almaları gerektiği hatırlatıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.