1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNGİLİZ DAİLY MAİL'DE KUZEY KIBRIS HAKKINDA MAKALE YER ALDI
İNGİLİZ DAİLY MAİL'DE KUZEY KIBRIS HAKKINDA MAKALE YER ALDI

İNGİLİZ DAİLY MAİL'DE KUZEY KIBRIS HAKKINDA MAKALE YER ALDI

İngiliz Daily Mail Gazetesi, Kuzey Kıbrıs’ın diğer Akdeniz ülkelerine göre daha ucuz ve tercih edilebilir olduğunu ve herkesin burada kendine uygun bir ilgi alanı bulabileceğini yazdı.

A+A-

“KUZEY KIBRIS DİĞER AKDENİZ ÜLKELERİNE GÖRE DAHA UCUZ VE TERCİH EDİLEBİLİR”

İngiliz Daily Mail Gazetesi, Kuzey Kıbrıs’ın diğer Akdeniz ülkelerine göre daha ucuz ve tercih edilebilir olduğunu ve herkesin burada kendine uygun bir ilgi alanı bulabileceğini yazdı.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ailesiyle birlikte yakın geçmişte ülkemizi ziyaret eden Daily Mail Gazetesi seyahat yazarlarından Toby Hamilton tarafından yazılan “Rock yıldızı rahiplerden kumsalda oryantal dansına kadar her şey Kuzey Kıbrıs’ta mevcut” adlı makale gazetenin  “Mail Online” isimli sitesinde yer aldı.

Makalesinde Kuzey Kıbrıs’ta bulunan tarihi zenginlikler, yemek kültürü ve doğal güzellikleri anlatan Hamilton, Kuzey Kıbrıs’ın diğer Akdeniz ülkelerine göre daha ucuz ve tercih edilebilir olduğunu ve herkesin burada kendine uygun bir ilgi alanı bulabileceğini vurguladı.

Karpaz’da bulunan Apostolos Andreas  Manastırını da ziyaret eden Toby Hamilton, manastırın  kayalar üzerine rahipler tarafından inşa edildiğini öğrenmesi üzerine makalesinin başlığında “Rock  yıldızı rahipler” esprisine yer verdi.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel konuyla ilgili açıklamasında, KKTC’nin tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla eşsiz güzelliklere sahip Kıbrıs adasının bir parçası olduğunu kaydetti.

Ambargolar altında yaşasa da Kıbrıs  Türk toplumunun varlığının bir gerçek olduğunu ifade eden Üstel, “Akdeniz’in ortasında, denizi, tarihsel yapıları ve kültürü ile  tarih boyunca birçok büyük imparatorluğun ilgisini çekmiş olan Kıbrıs adası ve onun bir parçası olan KKTC,  hala el değmemiş bakir  doğasıyla herkesi etkilemektedir” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tüm engellemelerine rağmen KKTC’ye  gelen turist sayısında artışlar yaşandığını ifade eden Üstel, KKTC’nin güzelliklerini keşfeden yabancı gazetecilerin de kendi ülkelerinde yayımladıkları tarafsız yazılarıyla kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.