1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNGİLİZ OKULUNA POLİS KORUMASI
İNGİLİZ OKULUNA POLİS KORUMASI

İNGİLİZ OKULUNA POLİS KORUMASI

İngiliz Okuluna Polis Koruması

A+A-

İngiliz Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı’na bir Kıbrıslı Türk öğrencinin seçilmesi Rum basınında da yankı buldu.

Politis gazetesine göre bazı Rum siyasi parti ve örgütler konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis, Kıbrıslı Türklerin okula dönmesinden bu yana ilk kez bir Kıbrıslı Türk’ün başkan olarak seçilmesini selamladı.

Bu gelişmenin, iki toplumun öğrencileri arasındaki ilişkideki ilerlemeyi gösterdiğini söyleyen Lukaidis, farklı toplumsal kökenin, elverişli bir ortamda, sorun ve tehdit olmadığı, aksine zenginlik ve güzellik olduğunun bir kez daha teyit edildiğini belirtti.

Gençlik örgütü EDON, İngiliz Okulu’nun uzun yıllardır tüm toplumlardan öğrencilerin okuduğu tek okul olduğuna işaret ederek, bu kararı baltalama ya da şüpheye düşürme yönündeki her türlü çabaya tepki göstermeye hazır olduğunu belirtti.

Vatandaşlar İttifakı ise İngiliz Okulu örneğinin; iki toplumlu, iki kesimli federasyona karşı olmasının sebeplerini ortaya koyduğunu iddia etti.

Öğrencilerin, ırkçı ayrılmalar olmadan, uyruk ve dinden bağımsız olarak tüm öğrencilerin insan haklarına saygı duyarak tamamen demokratik bir şekilde başkan seçtiğini belirten İttifak, Kıbrıs sorununda arzulanan çözümün mantığının da bu olması gerektiğini savundu.

İNGİLİZ OKULU’NA POLİS KORUMASI

Öte yandan gazete İngiliz Okulu’nun Öğrenci Konseyi Başkanlığı’na bir Kıbrıslı Türk’ün seçilmesinin ardından polisinin, okulda herhangi bir olay çıkması ihtimaline karşı bazı güvenlik tedbirleri aldığını da haber verdi.

Gazete “Polis Eşliğinde” başlığıyla verdiği haberinde, “Normalde iki dilli okullarda, öğrenci konseyi başkanlığına Kıbrıslı Türklerin seçilmesi haber teşkil etmezdi” şekilde yazarak, 2015 yılında, öğrencilerin seçiminin sadece haber olmakla kalmayıp, poliste endişe yarattığını, böylece polisin herhangi bir olay çıkma ihtimali korkusuyla son iki gündür okulu korumaya aldığını belirtti.

Okulun, yakın geçmişte, bayramın tatil olup olmaması konusunda anlaşmazlıklar ve partisel müdahalelerle sarsıldığını hatırlatan gazete, öğrencilerin, bir Kıbrıslı Türk erkek öğrenciyi ve bir Kıbrıslı Rum kız öğrenciyi başkan olarak seçtiğini yazdı.

Geçen salı günü kurulan sandıklarda Kıbrıslı Türk Onat Ataman’ın okul arkadaşlarının güvenini kazandığını yazan gazete, öğrencilerin, bu şekilde birlikte yaşama mesajı verdiğinden söz etti.

Öte yandan okul çevresi dışında, aşırı uç unsurlardan ve diğer devlet okullarındaki öğrencilerden seçimlere tepkiler geldiğini belirten gazete, bu gelişmeler üzerine 1 Nisan tatilinin ardından perşembe günü okul açıldığında olası bir olayın önüne geçilmesi için plisin saat başı çevrede devriye gezdiğini belirtti.

Polisin varlığının dün daha az hissedildiğini yazan gazete, önümüzdeki günlerde gözle görülmese de polis korumasının süreceğini belirtti.

BAŞKA OKULLARDA DA KIBRISLI TÜRKLER BAŞKAN SEÇİLDİ

Gazete, Güney Lefkoşa’daki Amerikan Akademi ve Fransız-Kıbrıs Okulu’nda da okul başkanlıklarına Kıbrıslı Türk öğrencilerin seçildiğini belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.