1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLİZ SANATÇI ÖLDÜ
İNGİLİZ SANATÇI ÖLDÜ

İNGİLİZ SANATÇI ÖLDÜ

İngiliz caz dünyasının duayeni olarak kabul edien sanatçı hayatını kaybetti.

A+A-

İngiliz caz dünyasının duayeni olarak kabul edien, piyanist ve besteci Stan Tracey 86 yaşında hayatını kaybetti.

Tracey'in oğlu Clark Tracey babasının ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, kanser hastası olan ünlü müzisyenin "huzur içinde hayata gözlerini yumduğunu" söyledi.

"İngiliz cazının büyükbabası" olarak anılan Londra doğumlu Tracey, müzik dünyasına, İkinci Dünya savaşı sırasında adım attı. Önce bir müddet akordiyon çalan Tracey ardından piyanist olarak çalışmaya başladı.

Piyanist olarak dönemin önemli orkestraları arasında gösterilen Ted Heath Orkestrası'nda çalışan Tracey, daha sonra 4-5 yıl kadar ünlü İngiliz caz şarkıcısı ve saksofon sanatçısı Ronnie Scott'un caz kulübünün sözleşmeli piyanisti olarak görev yaptı. Tracey, özellikle yazar Dylan Thomas'ın radyo oyunundan esinlenerek 1965 yılında çıkardığı albümünde yer alan "Under Milk Wood" süitiyle tanındı. Pek çok genç müzisyene akıl hocalığı yaptığı için "İngiliz cazının büyükbabası" olarak anılan Tracey, en son albümünü bu yıl içinde çıkardı. Sanatçının "Portraits Plus." adlı albümü İngiliz müzik dünyasının en saygın ödülleri arasında yeralan Mercury'ye aday gösterildi.

İngiliz müziğine yaptığı katkıları nedeniyle önce İngiliz Kraliyet Nişanı Subayı onuruna layık görülen Tracey, 2008 yılında da İngiltere'deki en önemli paye olarak kabul edilen İngiliz Kraliyet Nişanı Komutanı oldu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.