1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLİZ SAVAŞ UÇAĞIDAN PİSTE DÜŞEN FÜZELER
İNGİLİZ SAVAŞ UÇAĞIDAN PİSTE DÜŞEN FÜZELER

İNGİLİZ SAVAŞ UÇAĞIDAN PİSTE DÜŞEN FÜZELER

İngiliz Tornado GR4 tipi savaş uçağının, Ağrotur İngiliz Üslerine inişe geçtiği sırada

A+A-

 

İngiliz Tornado GR4 tipi savaş uçağının, Ağrotur İngiliz Üslerine inişe geçtiği sırada iki füzesinin piste düşmesinin, İngiliz Üslerinin teyitlerine karşın, bölgede yaşayan sakinlerin güvenliği açısından soru işaretlerine neden olduğu belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, İngiliz Tornado GR4 tipi uçağının inişe geçtiği sırada Brimstone füzelerinin piste düşmesi olayına geniş bir şekilde yer verdiler.

Haberi “İsabetsiz Atış” başlığı altında veren gazete olayın dün saat 07:00 sularında meydana geldiğini, füzelerin piste düşmesiyle birlikte, yoğun bir toz bulutunun bölgede yükseldiğini, toz bulutunun Limasol kıyılarından bile görüldüğünü yazdı.

Olayın ardından, İngiliz Savunma Bakanlığı uzmanlarının dün öğleden itibaren, incelemeler yapmak için   Ağrotur İngiliz Üsleri’nde bulunduğunu yazan gazete, söz konusu füzelerin, kontrollü bir şekilde imha edileceğini, zamanının ise, dün akşam İngiliz Üs Genel Merkezi’nde, uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda belirlenmesinin söz konusu olduğunu  belirtti.

Habere göre İngiliz Üsleri, bu kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, patlama sesi duymaları halinde endişelenmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Gazete olayın ciddiyeti nedeniyle, Ağrotur İngiliz Üslerindeki uçakların iniş ve kalkış pistinin beş gün kapatıldığını yazdı.

Habere göre söz konusu füzelerin piste düşmesinin ardından İngiliz Üsleri hemen alarma geçerken sivil personel havalimanından boşaltıldı, 500 metrelik alan ablukaya alındı.

Ağrotur’dan Ladies Miles’a yönelik yol da kapatıldı.

Ağrotur Muhtarı Yorgos Stilyanu yaptığı açıklamada olayla ilgili olarak İngiliz Üs yetkililerinden bilgi aldığını, bölge sakinlerini sadece dünkü olayın endişelendirmediğini sürekli olarak endişe duyduklarını ifade etti.

Stilyanu bölge halkının güvenliğini tehlikeye atacak bir olayın olmaması temennisinde de bulundu.

Haberi “Füzeleri Piste Düşürdüler” başlığıyla veren Fileleftheros gazetesi, Ağrotur İngiliz Üslerinde dün meydana gelen kazanın, gerek Ağrotur İngiliz Üslerinde çalışanlar ve askerlerde hatta bölge sakinlerinde panik ve korku yarattığını yazdı.

Olayın tam olarak hangi sebepten dolayı meydana geldiğinin henüz netlik kazanmadığını yazan gazete İngiliz Üs yetkililerinin, kısa bir açıklamanın dışında,  sessizliği tercih ettiğini belirtti.

Gazete, olayın, Kuzey Irak ve Suriye’de Irak ve Şam İslam Devleti cihatçılarına karşı operasyonlara katılan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait, Tornada tipi uçağın inişe geçtiği sırada meydana geldiğini yazdı.

Alithia gazetesi ilgili haberi “Füzeler Ağrotur Pistine Düştü”, Simerini gazetesi “İngiliz Mermisinden Tehlike”, Haravgi gazetesi ise “Ağrotur İngiliz Üssünde Tornado Uçağından Füzeler Düştü” şeklinde aktarırken, olayın bölge sakinlerinde endişeye neden olduğunu da yazdılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.