1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNGİLİZCE DERSİNDE, BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YAPILIYOR
İNGİLİZCE DERSİNDE, BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YAPILIYOR

İNGİLİZCE DERSİNDE, BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YAPILIYOR

İngilizce dersinde, beden eğitimi dersi yapılıyor

A+A-

Gazimağusa’nın en başarılı okulları arasında gösterilen Alasya İlkokulu’nda yaşanan sınıf ve İngilizce öğretmeni eksikliği, velilerin sabrını taşırdı. Alasya İlkokulu Okul Aile Birliği’nin, okuldaki eksiklerin giderilmemesi nedeniyle bugün Alasya İlkokulu’nda eylem yapacağı belirtildi. Eylemin saat 11.00’de başlaması bekleniyor

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’nın en başarılı okulları arasında gösterilen Alasya İlkokulu’nda öğretmen eksikliği velilerin sabrını taşırdı.

Okulda “3 Mavi” sınıfında yaşanan sınıf öğretmeni eksikliğinin, yoğun çabaların ardından giderildiği ancak bu kez de görevlendirilen öğretmenin izin alarak folklor gösterisi için yurtdışına gittiği öğrenildi.

Alasya İlkokulu’nda yaşanan İngilizce öğretmeni eksikliği nedeniyle de bazı sınıfların İngilizce dersi yerine, beden eğitimi dersi yaptıkları iddia ediliyor.

Alasya İlkokulu Okul Aile Birliği’nin, okuldaki eksiklerin giderilmemesi nedeniyle bugün Alasya İlkokulu’nda eylem yapacağı öğrenildi.

Karakaşlı: “Okulda eksik öğretmenler var”

Alasya İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Tamer Karakaşlı, Alasya İlkokulu’nda eksik öğretmenler olduğunu söyledi.

Okulda ciddi şekilde İngilizce öğretmeni eksikliği yaşandığını anlatan Karakaşlı, bazı sınıflardaki çocukların öğretmen eksikliği nedeniyle İngilizce dersinin olduğu sırada beden eğitimi dersi yaptıklarını kaydetti.

Tamer Karakaşlı, okulda “3 Mavi” sınıfında sınıf öğretmeni eksikliği yaşandığını, görevlendiren öğretmenin de okula gelmeden izin alıp yurt dışına gittiğini bildirdi. Karakaşlı, “3 Mavi” sınıfında derslere başka öğretmenlerin girdiğini belirtti.

Tamer Karakaşlı, 3 aylık yaz tatili döneminde okulda yaşanan derslik sıkıntısı için bakanlığın bir adım dahi atmadığını iddia ederken, edindikleri bilgiye göre derslik için ihaleye çıkıldığını bildirdi. Karakaşlı, bu nedenle de çocuklarının inşaat olan bir alanda eğitim göreceklerine işaret etti.

Tamer Karakaşlı, geçtiğimiz yıl okulda müzik öğretmeni eksikliği yaşandığını da dile getirdi. Dönemin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan söz alıp özel bir şirketten 3 ay müzik öğretmeni tuttuklarını ifade eden Karakaşlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz vermesine rağmen okul aile birliği tarafından ödenen bin 800 TL’lik 3 adet faturanın okul aile birliğine geri ödenmediğini öne sürdü.

Tamer Karakaşlı, Alasya İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği nedeniyle bugün saat 11.00’de eylem yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Tuncay: “ Öğretmenler özveri gösteriyor”

Alasya İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay ise söz konusu öğretmenin okullarında eğitime başlamadan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin alarak yurt dışına folklor gösterisi için gittiğini doğruladı.

Söz konusu sınıfın derslerinin boş geçmemesi için okullarındaki diğer öğretmenlerin büyük özveri gösterdiğini belirten Tuncay, okullarında İngilizce öğretmeni sıkıntısı olduğunu da bildirdi.

Kenan Tuncay, bazı sınıflarda hala İngilizce dersi yapılamadığından yakınırken, yine İngilizce derslerinin olduğu sırada dersin boş geçmemesi için öğretmenlerinin büyük özveri göstererek derslere girdiğini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.